Antalya’da Hollanda Kral Günü resepsiyonu düzenlendi
GÜNDEMAntalya Fahri Konsolosu Savaş Titiz’e ”Kraliyet Nişanı” verildi Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet: ”Türkiye ile ilişkilerimiz çok iyi. Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı ziyaretle çok iyi olan ilişkilerimiz perçinlenmiş oldu”
ANTALYA (AA) Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet, Türkiye ile ilişkilerin çok iyi olduğunu belirterek "Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yaptığı ziyaretle çok iyi olan ilişkilerimiz perçinlenmiş oldu." dedi.
Hollanda'da her yıl Kral Willem Alexander'in doğum günü olan 27 Nisan'da ülkenin birçok kentinde kurulan sahnelerle kutlanan "Kral Günü" kapsamında, Antalya'da Lara bölgesinde bir otelde resepsiyon düzenlendi. Törende, Büyükelçi Kwaasteniet, Hollanda vatandaşlarına yönelik yaptığı başarılı hizmetler nedeniyle Antalya Fahri Konsolosu Savaş Titiz'e "Kraliyet Nişanı" taktı.
Kwaasteniet, yaptığı konuşmada, Hollanda'nın Milli Günü'nün 27 Nisan Kral'ın doğum günü olduğunu belirterek salgın nedeniyle Kral Willem Alexander'in iki yıldır doğum gününü evde ailesiyle kutlamak zorunda kaldığını söyledi. Bu yıl geleneksel kutlamalara dönülebildiğini anlatan Kwaasteniet, "Antalya'da geç bir tarih olsa da güzel bir programla Kral'ın doğum gününü kutluyoruz." diye konuştu.
HollandaTürkiye ilişkilerinin iyi olduğuna değinen Kwaasteniet, şunları kaydetti:
"İki ülkenin Dışişleri Bakanları arasındaki iletişim kusursuz. Türkiye ile ilişkilerimiz çok iyi. Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yaptığı ziyaretle çok iyi olan ilişkilerimiz perçinlenmiş oldu. İki lider, iki ülke arasındaki ticaret, yatırım hakkında konuştu. Salgın döneminde bile karşılıklı ticaret rakamları yükselerek 12 milyar dolar seviyesine ulaştı. 20 milyar dolarlık bir ticaret hacmi hedefleniyor."
Antalya ve çevresinin de ticaret ve yatırım rakamlarına büyük katkı sağladığına işaret eden Kwaasteniet, turizm kenti Antalya'ya birçok Hollandalının tatil için gelmesinden mutluluk duyduklarını belirtti.
"Burası cazibe merkezi"
Kentin önemli potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Kwaasteniet, "Güneş, deniz ve kumun yanı sıra tarihi kazıları, antik kentler de ziyaret edilebilir, yürüyüş yapılabilir, dünyanın hiçbir yerinde bulamayacağınız bu kadar yakın dağlara tırmanabilirsiniz. Burası cazibe merkezi. Türkiye'yi ziyaret eden Hollandalı turist sayısında umarım 2019 rakamlarını yakalarız." dedi.
Kwaasteniet, görev süresi dolduğu için ağustosta Türkiye'den üzülerek ayrılmak zorunda kalacağını belirterek Fahri Konsolos Titiz'in yüzlerce Hollandalı turiste gece gündüz yardım ettiğini, salgının başında tahliyelerine destek olduğunu anlattı.
Savaş Titiz de 2000'den bu yana Hollanda'nın Antalya Fahri Konsolosluk görevini yürüttüğünü, kraliyet nişanı verilmesinden onur duyduğunu kaydetti.
İlginizi Çekebilir
Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı
Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi