Antalya’da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı
GÜNDEM
ANTALYA (AA) Antalya'da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen program, Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı.
Programa, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, kaymakamlar, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Çalışkan, burada yaptığı konuşmada, öğretmenlik mesleğinin önemine değindi.
Öğretmenliğin büyük fedakarlıklar gerektirdiğini belirten Çalışkan, "Öğretmenlik mesleği yarınları kendinden tükenerek büyütmektir. Koca bir neslin damarlarında yer alan onur, sevgi, saygı ve insan olmaya dair alınan nefestir. Sadece vatan için şartlar ne olursa olsun mücadele etmektir. Zamansız ve mekansız hizmet etmektir. Ömür boyu öğrenci kalmak, öğretirken öğrenmektir." diye konuştu.
Bir ülkenin kalkınması için gereken yeniliklerin öncülerinin öğretmenler olduğunu vurgulayan Çalışkan, Türkiye'nin eğitimde fark yaratan öğretmenler sayesinde bir marka haline geldiğini aktardı.
Çalışkan, öğretmenlerin özverili çalışmalarını desteklemeyi sürdüreceklerini dile getirerek, şunları kaydetti:
"Her seferinde söylüyorum. Antalya'da eğitimciler olarak bizler sizin sayenizde gerçekten çok büyük ve güçlü bir aileyiz. Eğitime destek veren tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz ama en büyük teşekkürüm, ülkesini çok seven bir eğitimci, yarınların asıl mimarı olan siz değerli öğretmenlerimizedir. Çocuklarımızın kanatlarına bilgisi ve fedakarlığı ile rüzgar olan kahraman öğretmenlerimizin gününü kutluyor, her birine şükranlarımı sunuyorum."
Öğretmen Emine Şeyda Kervan ise öğretmenlerin zorlu şartlar altında öğrencilere ışık olabilmek için çalıştıklarını anlattı.
Kervan, öğretmenler olarak kutsal gördükleri mesleklerini parlatıp, öğrencilerin geleceklerini aydınlatacaklarını söyledi.
Konuşmaların ardından, Vali Yazıcı emekli öğretmen Serpil Güllüoğlu ve Sinan Koç’a onur belgelerini verdi.
Program sonunda görevlerine başlayan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi.
İlginizi Çekebilir
Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı
Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi