© Haber Hanesi 2014 - 2025

Akdeniz’de su kirliliğine karşı önlem alındı

ANTALYA (AA) Akdeniz Üniversitesi ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında Marmara Denizi'ndeki müsilaj sorununun benzerinin Akdeniz'de yaşanmaması için işbirliği protokolü imzalandı.

Akdeniz Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Antalya Körfezindeki Deniz ve Kıyı Geçiş Suları İle İç Sularda Sucul Canlılarda Görülebilecek Sorunların İncelenmesi İş Birliği Protokolü ile sucul canlılar yakın takibe alınacak.

Protokolle deniz, kıyı geçiş suları ile iç sular izleme programlarının belirlenmesi, incelenmesi, bilimsel analizlerinin raporlanması planlanıyor.

"Antalya'yı korumak en büyük sorumluluğumuz"

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, protokol ile su kirliliğine karşı önlem alındığını belirterek, "Havayı, suyu ve toprağı korumalıyız. Bu anlamda suyun en bol olduğu bir şehir olarak suya bağımlıyız. Turizm, balıkçılık bu anlamda bizler için çok kıymetli. Neler yapabileceğimizi düşündük ve hem belediyemiz ile hem ASAT ve üniversite olarak bir adım atalım istedik. Sorunlar büyümeden bir yol haritası çizmek için protokol oluşturduk. Antalya için güzel şeyler yapmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer de imzalanan işbirliğinin Antalya için önemine dikkati çekti.

Protokol 3 yıl süre ile geçerli olacak.

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER