Akdeniz Üniversitesinde ÖSYM Antalya Değerlendirme Toplantısı düzenlendi
GÜNDEM
ANTALYA (AA) ÖSYM Antalya Değerlendirme Toplantısı, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan başkanlığında gerçekleştirildi.
Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, toplantıda 2627 Haziran'da yapılacak 2021Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) ilişkin planlamalar konuşuldu.
Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Yönetim Kurulu Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz, Antalya İl Emniyet Müdür Yardımcısı İhsan Zorlu, Antalya Jandarma Komutanı Yardımcısı Mete Barakazi, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Gürcan, Antalya İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünden Ahmet Ferit Aras ile Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'nden Dr. İbrahim Çetin katıldı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Özkan, 3 oturum halinde düzenlenecek sınavlarda adayların sorun yaşamamalarını için yapılan planlamaların tamamlandığını bildirdi.
Özkan, ÖSYM'nin 2020'de olduğu gibi 2021YKS’de de dezenfektan uygulamasına devam edeceğini, adaylara ve sınav görevlilerine maske ve dezenfektanlı ıslak mendil dağıtılacağını, isteyen adayların kendi maskelerini, dezenfektanlarını ve yüz koruyucu siperliklerini yanlarında getirebileceğini belirtti.
Sınav binaları ve salonların sınav öncesi dezenfekte edileceği ve sınav süresince havalandırılacağını aktaran Özkan, okul bahçelerindeki yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için, adaylar ve sınav görevlileri dışında okul bahçesine alım yapılmayacağını kaydetti.
Sınava girecek öğrencilere de seslenen Özkan, şunları söyledi:
“Sınavlar hayatın içerisinde yer alan bir adım. Sınav, insanın hayatının merkezine yerleşmemeli. Öğrencilerimiz sınavlarına hazırlansınlar ama sınav her şeyin sonu değil. Hayat sınavdan ibaret değil. Hayatlarındaki bütün sınavlarında adaylara başarılar diliyorum. Anne, babalara ve insanlarımıza hafta sonu sınava girecek olan öğrencilerimize kolaylık sağlayıp gürültü yapmamaları tavsiyesinde bulunuyorum.”
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.