© Haber Hanesi 2014 - 2025

Adana’da trafik kazası tatbikatı yapıldı

ADANA (AA) Adana'da, senaryo gereği trafik kazasına karışan araçlardaki yaralıların kurtarılmasıyla ilgili tatbikat gerçekleştirildi.

Trafik Haftası kapsamında İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi CANKUR ekiplerince Atatürk Caddesi'nde gerçekleştirilen tatbikatta emniyet kemerinin önemine dikkat çekildi.

Tatbikatta senaryo gereği, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybederek yol kenarında bulunan direğe çarptığı araçtan arka koltukta oturan ve kemer takmayan yolcu yola savruldu. Önde oturan yolcuyla şoförün araç içerisinde sıkıştığı ve toplam 3 yaralı olduğu bilgisi üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza yerine gelen polis ekipleri trafik güvenliğini sağladı, itfaiye ve sağlık ekipleri de yaralıları kontrollü şekilde araçtan çıkardı. Yaralılar ambulansla hastaneye götürüldü.

Adana Vali Yardımcısı Muzaffer Şahiner, gazetecilere yaptığı açıklamada emniyet kemerinin önemini anlatmak ve hız limitlerine uyulmasına işaret etmek amacıyla tatbikatın gerçekleştirildiğini söyledi. Herkesin trafik kurallarına uymasını isteyen Şahiner, "Hepimiz doğumdan ölüme kadar trafiğin içerisinde yaşıyoruz. Kurallara uyulması hepimiz için önem arz ediyor. Adana'da 730 bin araç ve 985 bin sürücü belgesi kayıtlı. Trafikte görevli arkadaşlarımız gerekli gayreti gösteriyorlar ama hepimizin üzerine düşen sorumlulukları olduğu ortada." diye konuştu.

Trafik Denetleme Şube Müdürü Aydın Şahin de araçta emniyet kemeri takılı olan yolcunun kazadan çok fazla etkilenmediğini belirtti. Emniyet kemeri takılmaması durumunda araç dışına savrulma, başka bir aracın altına düşme ya da sert bir cisme çarpma sonucunda ölümlerin gerçekleşebildiğini vurgulayan Şahin, trafikte herkesin mutlaka kemer takmasını istedi.

Tatbikatı takip eden vatandaşlardan Gülay Küçükdere, tatbikatı oldukça gerçekçi bulduğunu ve farkındalık oluşturma adına etkili bir yöntem olduğunu söyledi.

Etkinlikte, tatbikatı izleyenlere trafik güvenliği konusunda bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER