© Haber Hanesi 2014 - 2025

Adana’da seyislerin eylemi at yarışlarının gecikmeli başlamasına neden oldu

ADANA (AA) Yeşiloba Hipodromu'nda görevli seyisler, maaşlarındaki düzenlemeyi yetersiz buldukları gerekçesiyle eylem yaptı, at yarışları 2,5 saat gecikmeli başladı.

Yeni yılda ücretlerinde yapılan düzenlemeyi yeterli bulmayan seyisler, haraların önünde toplanarak 13.30'da başlayacak yarışa atların çıkmasını engelledi.

Çok sayıda seyis haralar önünde toplanarak maaş düzenlemelerine karşı eylem yaptı.

Seyislerden Ramazan Topkaya, gazetecilere, daha önce her seyisin bir atla ilgilendiğini şimdi ise ikinci ata bakmanın zorunlu tutulduğunu ifade etti.

Topkaya, üçüncü atın bakımı için de çalışmaya zorlandıklarını ve buna karşı gelenlerin de işten çıkarılmakla tehdit edildiğini öne sürerek "Daha önce asgari ücretle bir atın bakımını üstlenirken şimdi bizden yeni belirlenen asgari ücrete 1000 lira ek yapılarak üç atın bakımını yapmamızı istiyorlar. Hafta sonu iznimiz yok. Fazla mesai ücreti alamıyoruz. Bunun yanında vefat, doğum ve hastalık gibi durumlarda da çalışanlar izin kullanamıyor. İş veren 'Bu benim sorunum değil.' diyebiliyor ve işten çıkarabiliyor. Bizler de taleplerimizi yönetime ilettik. Sorunlarımıza çözüm bulunmasını istiyoruz."

Seyislerden Tarık Sincan da at tepmesi sonucu bir böbreğini kaybettiğini ancak çalışmayı sürdürdüğünü anlatarak yeni maaş düzenlemelerine tepki gösterdi.

Türkiye Jokey Kulübü yönetiminin seyislerin talebini değerlendirip 28 Aralık'a kadar çözüme kavuşturma yönündeki duyurusunun ardından eylem sonlandırıldı.

Seyislerin eylemini tamamlamasıyla 13.30'da başlaması gereken ilk yarış 16.00'da koşuldu.

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER