© Haber Hanesi 2014 - 2025

Adana’da pazarlarda toplanan atıklar organik gübreye dönüştürülüyor

ADANA (AA) Yüreğir Belediyesi, "Biyobozunur Atık Projesi" kapsamında pazarlardan toplanan atıkları ayrıştırarak organik gübre üretiyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, organik atıkların geri dönüşümünün sağlanarak hem çevrenin korunduğu hem de sürdürülebilir tarıma destek olunuyor.

Sahipsiz sokak hayvanları için Mama Üretim Tesisi de kuran belediye, organik atıkların değerlendirildiği tesiste modern işleme teknikleriyle mama üretimi yapıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, çevreye duyarlı belediyecilik anlayışıyla hizmet ürettiklerini belirtti.

Pazarlarda sebze meyveden oluşan biyobozunur gıda atıklarını oluşturdukları tesiste komposta dönüştürdüklerini ifade eden Kocaispir, şunları kaydetti:

"Pazar yerlerinden toplanan meyve sebze artıklarını kompost üretimiyle yeniden toprağa döndüren Biyobozunur Atık Projesi hem ekonomiye hem çevre temizliğine önemli katkı sağlıyor. Belediye ekipleri ve gönüllüler tarafından pazarlardan toplanan organik atıklar özenle ayrıştırılarak kompost üretim alanında gübreye dönüştürülüyor. Dönüşümle elde edilen gübre toprağa nefes oluyor. Tesisimizde atık ve artıkların tekniğine uygun olarak ısıl işlemler sonucunda kedi ve köpek yemi olarak geri kazanımını sağlıyoruz. Bu suretle can dostlarımıza kaliteli mamalar temin etmiş oluyoruz."

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER