© Haber Hanesi 2014 - 2025

Adana’da köpek satışı ilanıyla dolandırıcılık iddiasına 8 tutuklama

ADANA (AA) Adana'da internetten köpek satışı ilanı vererek yaklaşık 150 kişiyi 1 milyon lira dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 17 şüpheliden 8'i tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, internetten köpek satışı ilanı vererek dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen zanlılara yönelik 14 Nisan'da düzenlenen operasyon kapsamında aranan 3 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 17'ye yükseldi.

Soruşturmaya ilişkin edinilen yeni bilgilere göre, ekiplerin, 4 aylık teknik ve fiziki takiple şüphelilerin kimliğini ve saklandıkları adresleri tespit ettiği öğrenildi.

Suç örgütü elebaşı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan C.O.A'nın (27) Kozan ilçesinde kiraladığı dairede örgütü yönettiği ve dolandırıcılıkta yüksek donanımlı bilgisayarlar kullandığı öne sürüldü.

Benzer suçlardan 38 yıl hapis cezasıyla aranan C.O.A'nın polise yakalanmamak için saklandığı daireden hiç çıkmadığı, ihtiyaçlarını internetten sipariş vererek karşıladığı belirtildi.

Kendisini veteriner hekim olarak tanıtmış

C.O.A'nın köpek almak için kendisiyle irtibata geçen vatandaşlara kendisini veteriner hekim olarak tanıttığı ve sahte diploma fotoğrafı gönderdiği iddia edildi.

Zanlıların, verdikleri sahte ilanlarla 35 ildeki yaklaşık 150 kişiyi 1 milyon lira dolandırdığı, paraların aktarıldığı hesap sahiplerine de dolandırıcılık başına yüzde 30 komisyon ödedikleri ileri sürüldü.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 17 zanlıdan 3'ü, savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan C.O.A'nın da arasında olduğu 14 zanlıdan 8'i tutuklandı, 6'sı adli kontrol şartıyla salıverildi.

Polis, 14 Nisan'da, internetten köpek satışı ilanı vererek dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen şüphelilere yönelik operasyonda 14 şüpheliyi gözaltına almıştı.

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER