© Haber Hanesi 2014 - 2025

Adana Adliyesi’nde güvenlik görevlilerine saldıran 6 zanlıdan 5’i tutuklandı

ADANA (AA) Adana Adliyesi'nde özel güvenlik görevlilerine saldırmaları cep telefonu kameralarına yansıyan 6 şüpheliden 5'i tutuklandı.

Adliye binasında 15 Aralık'ta duruşma salonu önünde tartıştıkları gerekçesiyle kendilerini uyarıp uzaklaşmalarını isteyen özel güvenlik görevlilerine saldıran zanlılardan birinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 6'ya yükseldi.

Adana 2. Çocuk Mahkemesi'nde görülen "yaralama" davası nedeniyle adliyeye gelen ve davanın tarafı olan bu kişilerin duruşma salonu önünde tartıştığı ve kendilerini uzaklaştırmak isteyen özel güvenlik görevlilerine bu nedenle saldırdıkları belirtildi.

Olayda 13 özel güvenlik görevlisinin yaralandığı, hafif yaralanan 12'sinin hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.

Şüphelilerce yürüyen merdivenden sürüklenerek aşağıya indirilip darbedilmesi cep telefonu kamerasına yansıyan bir özel güvenlik görevlisinin ise durumunun ağır olduğu ve tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan ve akraba oldukları öğrenilen zanlılar Erol, Fırat, Nurullah, Serdar, Uğur A. ve M.Ş.A. sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adana Adli Tıp Birimi'ne getirildi

Sağlık kontrolü sonrası adliyeye sevk edilen şüphelilerden Erol, Fırat, Nurullah, Serdar ve Uğur A. nöbetçi hakimlikçe tutuklandı, M.Ş.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay

Adliye binasının 2. katındaki duruşma salonu önünde 15 Aralık'ta Adana 2. Çocuk Mahkemesi'nde görülen davanın tarafları arasında tartışma çıkmıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine bazı kişiler, kendilerini uyaran ve binadan çıkmalarını isteyen güvenlik görevlilerine saldırmıştı.

Kavga, polisin müdahalesiyle sona ermiş, 5 kişi gözaltına alınmıştı.

Bazı kişilerin ellerine geçirdikleri coplarla özel güvenlik görevlilerine saldırması, zanlıların güvenlik görevlilerinden birini yürüyen merdivenden sürükleyerek aşağıya indirip darbetmesi de cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti.

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER