Acil tıp uzmanları, Antalya’da buluştu
GÜNDEMAcil Tıp Uzmanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Başar Cander: ”Türkiye’yi acil tıbbın dünyaya açılan kapısı olarak görüyoruz. Bu yüzden kongrelerimize 43 ülkeden 250’den fazla konuşmacı katıldı”
ANTALYA (AA) Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Başkanı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Başar Cander, Türkiye'yi acil tıbbın dünyaya açılan kapısı olarak gördüklerini belirterek, "Bu yüzden kongrelerimize 43 ülkeden 250'den fazla konuşmacı katıldı." dedi.
ATUDER tarafından düzenlenen, "17. Ulusal Acil Tıp Kongresi", "8. Kıtalararası Acil Tıp Kongresi" ve "8. Uluslararası Kritik Bakım Kongresi" Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'nde başladı.
Dernek Başkanı Cander, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önemli kongrelere ev sahipliği yaptıklarını ifade etti.
Kongreye dünyanın farklı bölgelerinden katılım olduğunu anlatan Cander, şunları kaydetti:
"Türkiye'yi acil tıbbın dünyaya açılan kapısı olarak görüyoruz. Bu yüzden kongrelerimize 43 ülkeden 250'den fazla konuşmacı katıldı. 52 dernek bir araya geldi. Meksika'dan Amerika'ya, Kanada'dan Özbekistan'a, Çin'den Hindistan'a tüm coğrafyalardan katılım var. Kıtalararası bir kongre olarak düzenliyoruz. Kongrede, dünyadaki acil tıbbin ortak dilini oluşturmaya çalışıyoruz."
"Acil tıplar, Kovid19 sürecinde önemli rol üstlendi"
Özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid19) sürecinde acil tıpların önemli rol üstlendiğini anlatan Cander, tüm hastanelerde acil tıbbın en ön cephede olduğunu aktardı.
Dünyanın sayılı kongrelerinden birini gerçekleştirdiklerinin altını çizen Cander, "Ciddi bir katılım var. Bizim için özlem kongresi oldu. 2,5 yıl önce yüz yüze görüşmüştük. Yüz yüze bilgi aktarımı önemli. Hem bilgi hem acil tıbbın sorunlarını paylaşmak hem çözüm önerilerini konuşmak için önemli." diye konuştu.
Cander, acil tıpta güvenlik, yoğunluk, özlük hakları ve risklerin azaltılmasının dünyada ortak sorun olduğunu belirterek, kongrenin dilini İngilizce ve Türkçe olarak belirlediklerini ancak Rusça, Çince de sunumlar yapılacağını aktardı.
17 Ekim'de sona erecek kongre, oturumlarla devam ediyor.
İlginizi Çekebilir
Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı
Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi