© Haber Hanesi 2014 - 2025

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Adana’da konuştu:

”(Konya’daki barınakta hayvanların öldürülmesi) Bu tip zulümlere tabii ki asla müsamaha göstermeyeceğiz. Konya’da hayvanlara yapılan bu vahşeti gerçekleştirenlerin tutuklanmasından sonra hukuki süreci de hassasiyetle kuşkusuz takip edeceğiz”

ADANA (AA) AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Konya'daki barınakta hayvanların öldürülmesine ilişkin, "Bu tip zulümlere tabii ki asla müsamaha göstermeyeceğiz. Konya'da hayvanlara yapılan bu vahşeti gerçekleştirenlerin tutuklanmasından sonra hukuki süreci de hassasiyetle kuşkusuz takip edeceğiz." dedi.

Çelik, Adana'da yerel bir gazetenin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen başarılı kadınların ödüllendirildiği etkinlikte yaptığı konuşmada, ödül alan kadınların gerçekleştirdiği çalışmaların önemine değindi.

Kadınlara verilen desteğin insanlığa yapılan en büyük katkı olduğunu belirten Çelik, "Kadınlarımıza Çukurova'mızda destek veren, onları destekleyen her projenin insanımıza yapılmış en büyük katkı olduğunu düşünüyoruz ve değerlendiriyoruz. Hepimiz on yıllar içerisinde şunu gördük ki, kadınlar başta olmak üzere pek çok kesime karşı yapılan ayrımcılığın bedelini aslında bütün insanlık ödedi. Dolayısıyla insanlığı, insan haysiyetini, insan onurunu, insani değerleri yüceltmek, hep birlikte, el ele vererek başarabileceğimiz bir iş." diye konuştu.

Çelik, tarih boyunca çok güçlü, etkili kadınlara sahip olan Çukurova topraklarının kadınların faaliyetleri sayesinde daha bereketli hale geldiğini söyledi.

"Bu tip zulümlere tabii ki asla müsamaha göstermeyeceğiz"

Konya'da hayvan barınağında yaşananlara da değinen Çelik, şöyle devam etti:

"Biz varlığın bir bütün olduğuna inanıyoruz. Bütün canlıların ortak kaderi olduğuna inanıyoruz. Hayvanların, bitkilerin, bizim kader arkadaşlarımız olduğuna inanıyoruz. O sebeple mesela geçen günlerde çok üzüntü verici bir şekilde Konya'da hayvanlara yapılan vahşet, aslında yine insana yapılan bir saldırıdır. Canlılar arasında sadece isim farklılığı var ama hepsi bu kainatta ortak bir kaderi paylaşıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız da ifade ettiler. Bu tip zulümlere tabii ki asla müsamaha göstermeyeceğiz. Konya'da hayvanlara yapılan bu vahşeti gerçekleştirenlerin tutuklanmasından sonra hukuki süreci de hassasiyetle kuşkusuz takip edeceğiz. Tabii aynı zamanda da son zamanlarda bazı üzücü olaylar gördük. Sokaklarda sahipsiz hayvanların saldırısına uğrayan evlatlarımızın, vatandaşlarımızın korunması için de tedbir alacağız. Dolayısıyla akılla, bilgiyle, hikmetle uygun tedbirleri geliştirerek tüm bunları çözebilecek kapasitedeyiz."

Çelik, hep beraber el ele vererek kadınların, gençlerin, hayatta önüne çeşitli engeller çıkarılanların daha güçlenmesi, önünün açılması, daha ileriye gitmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Çelik'e Çukurova Üniversitesi öğrencileri tarafından yapılan anket sonucu "En İyi Siyasetçi" ödülü verildi.

Törende, başarılı kadınlara da ödülleri takdim edildi.

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER