AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş’ta gençlerle buluştu:
GÜNDEM”Bugün, tebeşir parası toplayan Türkiye’den sınıflarında akıllı tahtası olan, çocukların önünde tablet bilgisayarı olan, çocukların okula başladığı gün ders kitapları ücretsiz masasında olduğu bir Türkiye’ye geldik. Çocuklar bunun farkında, gençler bunun farkında”
KAHRAMANMARAŞ (AA) AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, tebeşir parası toplayan Türkiye'den, sınıflarında akıllı tahtası olan, çocukların önünde tablet bilgisayarı olan, öğrenciler okula başladığı gün ders kitapları ücretsiz şekilde masasında olan bir Türkiye'ye gelindiğini belirterek, "Çocuklar bunun farkında, gençler bunun farkında." dedi.
Ünal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel ve beraberindekilerle Göksun ilçesinde temaslarda bulundu.
Alparslan Türkeş Mesire Alanı'nda piknik yapan gençlerin sofrasına konuk olan Ünal, burada yaptığı konuşmada, "Z kuşağı AK Parti'den uzaklaşıyor" iddialarının doğru olmadığını söyledi.
AK Parti'nin Türkiye'de yüzde 52 oy aldığını anlatan Ünal, şunları kaydetti:
"Dolayısıyla her iki kişiden birinin oyunu almış bir parti ve bir Cumhurbaşkanımız var. Z kuşağı dediğimiz çocuklar bizim çocuklarımız yani bizim oğlumuz, yeğenimiz, ve bizim evlatlarımız. Yani bu toplumun çocukları Z kuşağı. Çocuklara Recep Tayyip Erdoğan ile aranız nasıl dedim. Hepsi bir heyecan ve coşkuyla 'Cumhurbaşkanımızı çok seviyoruz.' diyerek alkış tutular. Çünkü çocuklar şunu görüyorlar. Sordum akıllı tahta var mı, evet dediler. Tablet bilgisayarınız var mı okullarınızda, evet dediler. Bir tanesi 'Ama sizin zamanınızda yokmuş' dedi bana. Ben de evet yoktu. Bizim zamanımızda tebeşir bittiğinde öğretmen 'Çocuklar tebeşirimiz bitti tebeşir parası toplayın.' derdi dedim. Bugün, tebeşir parası toplayan Türkiye'den sınıflarında akıllı tahtası olan, çocukların önünde tablet bilgisayarı olan, çocukların okula başladığı gün ders kitapları ücretsiz masasında olduğu bir Türkiye'ye geldik. Çocuklar bunun farkında, gençler bunun farkında."
Ünal, yeni tip koronavirüs (Kovid19) nedeniyle tüm dünyada sıkıntılar yaşandığını hatırlatarak, "Bu küresel salgından kaynaklanan sıkıntıları sorunları dünya ne kadar yaşıyorsa biz de o kadar yaşıyoruz ve etkileniyoruz." diye konuştu.
Ünal, Türkiye'nin, gelişim yeterliliği, rekabet avantajı, hızlı toparlanması ve kriz yönetimi açısından dünyanın rekabet avantajı en yüksek ülkesi olduğunu aktardı.
Türkiye'nin önü açık bir ülke olduğunu anlatan Ünal, şunları söyledi:
"Muhalefetin durduğu yerden Türkiye'ye bakmaması lazım. Türkiye'ye dışarıdan bakmak lazım. Türkiye'ye Avrupa'dan, Yunanistan'dan, İspanya'dan, Fransa'dan ve İtalya'dan ve Almanya'dan baktığınızda bir bölgesel güç görüyorsunuz. Yükselen bir güç görüyorsunuz ama CHP'den baktığınızda, her gün sabah kalkıp Türkiye'nin batması için dua eden bir topluluk görüyorsunuz. Türkiye'nin önü açık. Kendimize güvenelim, Türkiye'ye güvenelim. Allah'ın izniyle güzel günler bizi bekliyor."
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.