160 Metrelik Atölyeden Dünya Markası Çıktı
GÜNDEMMuğla’da faaliyet gösteren Ermaş Mermer, 30 yıl önce 160 metrekarelik bir atölyede kuruldu. Firma şimdi 30 ülkeye ihracat yapıyor.
Ermaş Mermer 30 yıl önce 160 metrekarelik bir atölyede kuruldu. 1985 yılında baba Hüseyin Ercan tarafından kurulan Ermaş, bugün 6 kardeşin çalışmalarıyla 30 ülkeye ihracat yapan dünya markası oldu. Ermaş Madencilik Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Ermaş Mermer’in geçmişini ve bugünlerini anlattı.1985 yılında 160 metrekarelik bir atölye ile başladıklarını belirten Ercan şunları söyledi: “1985 yılında Muğla’nın Ula ilçesinde işe başladık. Biz 6 erkek, 3 kız toplam 9 kardeşiz. Rahmetli babam Hüseyin Ercan, ben ve kardeşim Kemal ile birlikte başladık. Daha sonra diğer kardeşlerim Murat, Muhammet, Hakan ve Serkan tahsillerini tamamlayarak ekibimize katıldılar. Zaten işin sırrı da babamızın bize verdiği birlik, beraberlik ruhudur. Düzenli, sistemli ve dürüst çalışma kültürüdür. Bu bölgede ilk kurulan mermer işleme tesisiyiz. Mermerin bölgemizdeki ve ülkemizdeki hikayesinde yakınen yaşamış bir müteşebbisim. Önceleri ürettiğimiz mermeri Muğla bölgesindeki turizm yatırımlarına pazarlıyorduk. Marmaris’de, Bodrum’da otel yatırımları gibi. Daha sonra Muğla mermerinin beğenisi arttı. Mimarlar tarafından dikkat çekti ve başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerimizde büyük projelerde de kullanılmaya başlandı. Muğla mermeri o kadar güzel , o kadar estetik ki, 30 civarında değişik renk ve dokuya sahip, birbirinden güzel ürünler çıkıyor. Ermaş Mermer zamanla Türkiye sınırlarını aştı, Ortadoğu ülkelerine, Avrupa ülkelerine, Uzakdoğu’ya, Amerika’ya, adını duymadığımız ülkelere bile mermer ihraç ediyor hale geldik”
30 ÜLKEYE İHRACAT
Yaklaşık 30 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Ercan, “En büyük pazarlarımız Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Irak, Lübnan, Afrika ülkeleri Fas, Cezayir, Tunus, Güney Afrika, Avrupa ülkelerinin bir çoğuna Almanya, İtalya, İspanya, Yunanistan, Portekiz, kuzey ülkelerine, ABD’ye, Kanada’ya, Singapur, Endenozya, Çin, Hindistan’a ihracımız var. Mermer ülkemizin doğal kaynağı ve üretimimiz yüzde yüz yerli. Genel olarak da işleyerek ihraç ediyoruz. Bu da bölgemize ve ülkemize çok büyük katma değer kazandırıyor. Bu ülkelerin tercih ettiği Muğla mermeri genellikle Muğla beyazı adı altında markalaşmış beyaz mermerlerimiz ve Fethiye bölgesinde ürettiğimiz, Fethiye Karadere bölgesinde üretilen Patara Bej markası adını verdiğimiz ürün, özellikle lüks projelerde çok tercih ediliyor. Tasarımcılar, mimarlar bu ürünü bir çok projeye yazıyorlar. 5 yıldızlı oteller, büyük kompleksler, alışveriş merkezleri gibi ve özellikle de gelir düzeyi yüksek ülkelerden çok talep geliyor” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.