© Haber Hanesi 2014 - 2025

10 Yaşında İl Birincisi Oldu

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğü’ne bağlı Şehadet Kur'an Kursu’nda eğitim gören 10 yaşındaki Abdulmuttalip Çabuk, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması’nda il birincisi oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün başlattığı ve bağlı Kur’an Kursları’nda eğitim gören öğrencilerin katıldığı Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Kahramanmaraş’ta düzenlendi. Büyük çekişmeye sahne olan yarışmada Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle kulakların pasını silan öğrenciler, hem duygulandırdı hem de gururlandırdı. İl ve ilçe müftülüklerine bağlı kurslarda eğitim gören birbirinden başarılı öğrenciler, il birincisi olabilmek için final bölümünde de kıyasıya yarıştı.

Finalde birinciliği ise Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğü’ne bağlı Şehadet Kur'an Kursu’nda eğitim gören 10 yaşındaki Abdulmuttalip Çabuk elde etti. Kendinden yaşca büyük diğer öğrencileri geride bırakarak birinci olan minik Kur’an bülbülü Çabuk, Şehadet Kur'an Kursu öğreticileriyle birlikte Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Davut Polat’ı ziyaret etti. Çabuk ve öğretmenlerini makamında ağırlayan Müftü Polat, Kur'an-ı Kerim'i yüzünden güzel okumanın önemine değinerek, Çabuk’u ve öğreticilerini tebrik etti.

Polat, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, “Kur’an konusunda maharetli olanlar, Allah’ın (c.c.) seçkin melekeleri ile beraberdir.  Hayatlarının baharında Allah’ın (c.c.) kelamı ile tanışan yavrularımıza Allah, Kur’an’ın izinde bir hayat nasip etsin. Küçük yaşta Allah’ın kelamını öğrenmek için emek veren bütün  yavrularımıza başarılar diliyorum Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması il birincisi Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğü Şehadet Kur'an Kursu öğrencisi Abdulmuttalip Çabuk olmuştur. Başarılarının devamını dilerim.” ifadelerini kullandı.

10 yaşındaki Abdulmuttalip Çabuk’un yeni hedefi ise Türkiye birinciliği.

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER