İlhan Gökalp Durmuş

İlhan Gökalp Durmuş

Mail: [email protected]

GELİN BİNMİŞ DEVEYE GÖR KISMETİ NEREYE

Bu yazıyı yazmak için fazlasıyla geç kaldığımı biliyorum sevgili okurlarımız lakin koşturmaktan vucüt yorgun düşünce zihinde yorgun düştüğünden kelimeleri birleştiremedik bir türlü. Yazıya başlarken  bütün dünyaya İNSAN olduğumuzu hatırlatan bir KADIN'dan bahsedeceğim. Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, 38 yaşında yaptığı açıklamalar ve duruşuyla geçtiğimiz günlerde müslüman kardeşlerimize yapılan insanlık dışı saldırıdan doğan insanlığın iki arası bir araya gelmeyecek olan kin ve öfkeyi bu kadın insanlığa örnek olarak ekmeye çalıştığı insanlık tohumları bir gün yeşerir mi bilmiyorum lakin belki de insanoğlunun yıllardır beklediği mesajları , liderliği 38 yaşında bir kadın gösteriyor. 

" Namaz öncesindeki kısa konuşmasına hadisle başlayan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, "Peygamber Muhammed dedi ki 'karşılıklı şefkat, merhamet ve sempatileri ile inananlar tek bir beden gibidir. Vücudun herhangi bir kısmı acı çekerse, tüm vücut acı hisseder.' Yeni Zelanda da sizinle. Yasta, biz biriz" ifadeleri kullandı.

Neşet Ertaş diyor ya hani " Kadınlar insan , biz insanoğlu " umarım bu kadın bütün liderlere örnek olur dedikten sonra rotayı direk yerel seçimlere kırıyorum. 

SEÇİM BİTECEK KIRDIĞINIZ KALPLERE NOLACAK 

Bu seçimi ben anlamadım insanların konuşmalarının , tavırlarının hiç bu kadar bel altında olduğunu ne gördüm ne de okudum. Silah çıktı mertlik bozuldu , Sosyal medya çıktı siyaset bozuldu diye de yorumlayabiliriz. Hayretler içerisinde takip etmeye çalışıyoruz düşünün kardeşler,komşular esnaflar bir birine neler neler söyledi. Onları geçtim şehri yöneteceklerini söyleyenlerin söylemleri de halkı geren , irdeleyen iteleyen açıklamalarla doldu taştı. Savaş yapmıyoruz beyler,hanımlar  son bir haftada lütfen daha saygılı ve seviyeli olalım.Özellik partilerin , ittifakların alt kesimlerini şımarmış olan kesimlerini lütfen budayın bir seçimi kazanır ya da kaybedebilirsiniz. BAŞKA KAHRAMANMARAŞ'IN olmadığını hepinizinde bu memleketin çocuğu olduğunuzu hatırlatırım. " 

YARIŞA BİR KAÇ BOY DEPAR ATARAK GİREN ÖZTUNÇ'UN HIZI YAVAŞLADI

Evet Ali Öztunç bir önceki dönem bu şehre geldiğinde onu da Hayrettin Güngör gibi kimse tanımıyordu. Yurt dışı oylarıyla vekilliği kaçırmıştı inat etti " ben bu memleketin 9.vekiliyim" dedi ve başardı yurt dışı oylarıyla Kahramanmaraş'ın vekili oldu. Dedi ki telefonuma herkes ulaşacak bir çok kişi ulaştı ve sorunları bir bir dile getirdi  bu tutumda kendisine şehrin en tanınmış milletvekili olmasını sağladı. ( Tabi ki Ak parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal'dan sonra ) Yerel seçimlerde birden bire ismi ortaya çıktı kalktı geldi " BEN BAŞKAN OLACAĞIM " dedi. Hırslı bir kimliği olan Öztunç sahada çalışmaya başladığında benim ofisin yakınlarındaki dönerci bile oyumu ALİ'ye vereceğim dedi. CHP'ye değil demeyi de unutmadı. 

- Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde Ali Öztunç'tan başka sahaya süreceği KARTI yıllardır neden oluşmadı. 
- Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Şengül neden kendi başkanlığında onca seçim kaybetmiş olmasına rağmen il başkanlığı görevinde oturuyor. 

- Cumhuriyet Halk Partisi Onikişubat ilçe Başkanı Ateş seçim kampanyalarında kendisini neden ön plana çıkarma çabasına girişti. Bir sonraki hedefi il Başkanlığına yeniden aday olmak mı ? ( 2014 yılında Büyükşehir Adayı idi. Tekrar neden atılmadı ) 

- Cumhur ittifakı kadroları sahaya inip vatandaşla buluştuğunda kararsız seçmenlerinin kararlarını değiştirmeye başladıklarından Millet İttifakı seçim çalışma kadrolarının haberleri yok mu ? 

 

HAYRETTİN GÜNGÖR ARTIK TANINIYOR

 İsmi yabancı ama kendisi bu şehre alıştı. Duruşu klasik bir bürokrat gibi görünsede içinde orjinal bir maraşlı saklıyor. EDE NOTİN muhabbetlerini bile çoğu kez kendisini özgür bıraktığında yapabiliyor. Mektepli diplomalı , kuralcı devlet terbiyesi almış , araştırmacı bir bilgiye asla bir kaç kez araştırmadan güvenmiyor. Seçimin galibi olursa Erkoç'un etrafını doluşturan haşareler yine GÜNGÖR'ün de  etrafını doluşturup yanlış kararlar , uygulamalar yaptırabilir. ÖNLEM ALMASI ŞART. 

 

Günlerce sosyal medyadan yayınladığım soru soracağım dedim ama ilk soruyu yayınlamamıştım. Üstü kapalı bir cevap almamdan dolayı peşinden üç soru daha sorduğumda daha anlaşılabilir bir düzeye ulaştı sorularımın cevapları. 

ilk soru aday tanıtım toplantısının ardından Mahir Ünal'ın da katılım sağladığı toplantıydı ( ismi basın toplantısıydı ama basına oturacak yer bile kalmamıştı  ) 

ilk SORUM : 50 ülke 150 şehir gezdiğinizi aday tanıtım toplantısında belirttiniz göreve gelmeniz halinde 5 yıl sonra Kahramanmaraş'ı nerde görüyorsunuz , nasıl görüyorsunuz ? demiştim. 

İLK CEVAP : Kahramanmaraş'ın REKABET GÜCÜNÜ arttıracağız. Artık insanlarımız diğer şehirlerle kıyaslamayacak Kahramanmaraş'ı idi.  ( özet hali buydu ) 

 

2.3. ve 4. sorularımı ise geçtiğimiz günlerde Güngör'ün Basınla toplantısında sorma fırsatı buldum. ( Tabi soruları sorarken yaşça benden büyük olan meslektaşlarım ile mikrofon kapma karmaşasından sonra çünkü Güngör ve il Başkanı beni işaret etmesine rağmen SAYGISIZCA soru sorma önceliğimi gasp eden meslektaşlarım soru sormuştu bende epeyce öfkelenmiştim. Nihayetinde cümleye de sert bir dille başladım. ÖNCELİKLE BİZİM BİRBİRİMİZE SAYGILI OLMAMIZ GEREKİYOR diyerek. ) 

Güngör'e diğer sorularım ise şöyle oldu. 

2.SORU Eylem Planı açıklayacak mısınız ? ( Sonuçta planlı , programlı çalışma kültüründen gelen bir kişiliği mevcuttu ) 

3.SORU Basın ile bilgilendirme toplantılarınız ne sıklıkla olacak ? ( Sonuçta geçtiğimiz dönem de Hem başkanlar düzeyinde , Hem de vekiller düzeyinde bu toplantıların sayısı az'dı. Oysa bizim Ankara'da TANITIM MEDYA BAŞKANI olarak görev yapan bir vekilimiz vardı. Sık sık bir araya gelmemiz lazımdı çünkü GÜNGÖR fikirlere önem verdiğini her defasında belirtiyordu bakarsınız 20 yaşında bir foto muhabir tek bir öneriyle bir projeyi kurtarabilirdi ya da 60 yaşında ki bir İMTİYAZ SAHİBİ ticaretle uğraşmasından mutevellit bir projeyi kendi cebine yönlendirebilirdi ) 

4.SORUBeş yılın sonunda KAHRAMANMARAŞ'ın tanınabilirliğine sizce yüzde kaç seviyesinde artış sağlayacaksınız ? ( Çünkü her defasında vekillerimiz bile herşeyimiz var ama tanıtamıyoruz diye serzenişlerde bulunuyorlardı bunun için bir planı projesi var mıydı ? ya da öngörüsü merakım o yöndeydi ) 

VE soru sorarken diğerleri gibi geçmişinizden bahsetmeyeceğim sadece sorularımı sorup cevabımı alacağım diyerek başlamıştım sormaya ( BANANE ADAMIN GEÇMİŞİNDEN CV SİNDEN biz basın mensupları zaten bunu defalarca dinledik , öğrendik biliyoruz. illa sen şöyle uçtun sen öyle kaptın demek yanlış bir söylemdi ne gerek vardı böyle dillendirmeye soru sormak isteyenlerin zamanından çalmaya ) 

2.CEVAP : Stratejik plan hazırlayacağız. 

3.Cevap : Gereksinim duyduğumuz her an basın ile bir araya geleceğiz 

4.Cevap : Kahramanmaraş'ı hakettiği tanınabilirliğe ulaştıracağız. Rekabet gücünü arttıracağız 

Cevapları sade olarak yazdım. 

CUMHUR İTTİFAKI SAHADA ETKİNLİĞİ ARTTIKÇA KARARSIZLARIN KARARI DEĞİŞİYOR 

Yukardaki başlık benim sözüm değil Ak parti Milletvekili Ahmet Özdemir'in sözü bu sözün tutarlılığını araştırdığımda ise haklılık payının olduğu sonucu ortaya çıkıyor. 

Basit örnek : Kendi sosyal medya profilimde yaptığım ankette ilk isimler belirlendiğinde Hayrettin Güngör İsmi yüzde  39 alırken Ali Öztunç yüzde 61 almıştı ve baştan sona kadar önde götürmüştü. 
Bir kaç gün önce yeniden yaptığım ankette ise Hayrettin Güngör yüzde 54 alırken Ali Öztunç ise yüzde 46 aldı ve baştan sona  kadar bu kez Hayrettin Güngör ismi önde götürdü. 

Tabi benim profilimde yaptığım anket ölçü değil. Kahramanmaraş genelinde seçmenin ilk başta yüzde 40'ları vuran kararsız seçmen son bir hafta kala yüzde 15 bandına düşmüş olması da etkili olsa gerek. 

 

ALİ ÖZTUNÇ'A KAZANDIRACAK VEYA KAYBETTİRECEK SEBEPLER 

ARTILAR 

- Ulaşılabilir olması 

- İçten ve samimi olarak esprili dili çok iyi kullanması 

- Genel başkan değil Ali yönetecek demesi 

EKSİLER 

- Kahramanmaraş toplumunun CHP etiketine karşı önyargılarının hala olması ( Bağımsız olması halinde daha çok etki yaratırdı ) 

- Esat Şengül ve ekibinin seçim sürecini iyi yönetememesi ( CHP 'nin yeni yüzlere ihtiyacı var ) 

- Gereksiz ani çıkışları 

HAYRETTİN GÜNGÖR'E KAZANDIRACAK VEYA KAYBETTİRECEK SEBEPLER 

ARTILAR 

- Recep Tayyip Erdoğan sevgisi ( Özellikle taşrada ) 

- Donanımlı olması ve bu Cv'yi konuşmalarında çok iyi bir dille anlatması 

- Cumhur ittifakı kadrolarının tek vucüt olup çalışması 

EKSİLER 

- Ülke genelinde yaşanan ekonomik daralmaya tepki 

- Bir önceki dönemde yapılan HATALI yatırımlar 

- Şımarık / Kibirli kadrolar 

 

Alkışlanacaklar Listesi 

- Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş yeni adayın şöforlüğüne kadar yaparak aday ile birlikte koordineli şekilde çalışması 

- Çağlayancerit Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki yeniden aday gösterilmemesine rağmen aday gösterilen MHP adayı ile birlikte hareket ederek destek vermesi 

- Milliyetçi Hareket Partisi Kadroları - Liderlerine sadakatlerinden taviz vermeden belki de yıllarca konuşmadıkları kişi veya kişilerle geçmişi bir kenara atıp gece de gündüz de beraber çalışmaları 

 

Yuhalanacaklar Listesi 

- Alın teri döken postalını eskiten basına hakettiği değeri vermeyen gereksizler 

- Aday gösterilmediği için partisine küsüp şımarık çocuk gibi senin babanı benim babam döver edasıyla partisinin adayının kaybetmesi için çaba harcayanlar 

- Haşere takımı ( Yalaka ) adayların peşinden ayrılmayıp zarar verenler 

ÇİZGİSİNİ AŞANLAR 

- Sosyal medyayı silah gibi kullanmaya çalışıp ortalığı karıştıranlar 

Bu seçimin KAZANANLARI 

- Rahmetli Başkan Hamza Akbaş'ın oğlu Alper Akbaş Elbistan ve Kahramanmaraş siyasetinde gelecek vaat eden bir siyasetçiye dönüşmesi 

- İrfan Mert Yıkan yaşı bir çok siyasetle uğraşanlardan çok çok genç olan tavrı ve duruşu ile Kahramanmaraş siyasetinde ileriye dönük olarak ( küstürülmezse ) bir çok kademe de Kahramanmaraş'ı temsil edecek bir siyasetçiye dönüşmesi 

Bu seçimin KAYBEDENLERİ 

- Dedikodu kazanında onlarca ismi kaynatıp ortalığa fitne yayanlar 

- Partisine - Davasına mensup olduğunu düşünüp Fikri ile Zikri birbirine uymayan kişiler. 

 

Anekdot : Hayrettin Güngör'ün toplantısında verdiğim tepki üzerine yanlış , ayıp yaptın diyen yaşça büyüğüm meslektaşıma bir gün aynı şekilde davranış sana da yapılır eğer ki birbirimize saygımızı öğrenmez isek 

- Genç gazetecilerin konuşması gerek tebrik ediyorum diyen benimle ( 50-60 lı yaştakilere diyor )  aynı yaşta olanların artık sırf ben burdayım diyebilmek için  soru sormaması gerek diyen yaşça büyüğüm meslektaşıma da teşekkür ediyorum. 

Basın toplantısındaki öfkemden dolayı Mesut Tuğrul'un soru sorma hakkını da ben gasp ettim.Benden sonra sorusunu sordu ama  sonrasında da kendisine yüzyüze belirttim ama yine köşemden bir kez daha belirtmemde fayda var maksatlı bir davranış değildi, kırıp döktüysem özür dilerim. 

 

Önce İnsan , Önce Saygı ile 

ilhan Gökalp Durmuş 

 

 

 

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar