© Haber Hanesi 2014 - 2025

Zekeriya Efiloğlu’ndan Ağustos Fuarı’nda “Aile İçi İletişim” Vurgusu

Kahramanmaraş Geleneksel Ağustos Fuarı’nda düzenlenen “Aile İçi İletişim” konulu söyleşiye katılan eğitimci yazar Zekeriya Efiloğlu, “Aile, insanın dünyaya açılan ilk penceresidir. Burada kazanılan değerler, bireyin hayat boyu tutumlarını şekillendirir. Sevgi, saygı ve empati ile güçlenen aile bağları, güçlü bir toplumun da teminatıdır” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Geleneksel Ağustos Fuarı, kültürel, sanatsal ve sosyal etkinliklerle dolu programıyla devam ederken KAFUM anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. 2025 Aile Yılı kapsamında organize edilen etkinlikte, eğitimci – yazar Zekeriya Efiloğlu katılımcılarla “Aile İçi İletişim” konusunu masaya yatırdı. Ailelerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide Efiloğlu; ailenin önemi, temel değerlerinin korunması, sağlam bir toplum inşasında ailenin vazgeçilmez rolü gibi başlıkları farklı perspektiflerden değerlendirdi. Güncel toplumsal gelişmelerden örnekler veren Efiloğlu, aynı zamanda evrensel değerler çerçevesinde aile ilişkilerini güçlendirecek öneriler paylaştı. Katılımcılar, hem pratik hayata uyarlanabilir ipuçları hem de derinlemesine sosyolojik tespitlerle zenginleştirilmiş bir program dinleme fırsatı buldu. Efiloğlu’nun sıcak ve samimi üslubu, alandaki aile bireylerinin söyleşiye aktif katılımını sağladı.

“Toplumun İstikrarı İçin Aile Yapısını Korumalıyız”

Programda konuşan Zekeriya Efiloğlu, ailenin sadece bireylerin huzur ve mutluluğu için değil, toplumun istikrarı ve geleceği için de temel bir yapı taşı olduğunu vurguladı. Sağlıklı iletişimin, aile içinde güven duygusunu pekiştirdiğini belirten Efiloğlu, “Aile, insanın dünyaya açılan ilk penceresidir. Burada kazanılan değerler, bireyin hayat boyu tutumlarını şekillendirir. Sevgi, saygı ve empati ile güçlenen aile bağları, güçlü bir toplumun da teminatıdır” dedi. Ayrıca, aile içi iletişimde küçük jestlerin, doğru zamanlamanın ve aktif dinlemenin büyük etkiler yaratabileceğine dikkat çekerek, “Her bireyin ailesine ayıracağı kaliteli zaman, geleceğe bırakılacak en değerli mirastır” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.

SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor. 

Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.

Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”

Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.

Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu

Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.

TÜM HABERLER