© Haber Hanesi 2014 - 2025

Yol Arkadaşları Bahaeddin Karakoç'u Anlattı

Kahramanmaraş’ın en önemli edebi değerlerinden Bahaeddin Karakoç, 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı kapsamında düzenlenen panelde yâd edildi. Panelde, "Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman" mısralarının sahibi büyük şairi, yol arkadaşları farklı perspektiflerden anlattı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı, anlamlı bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. Türk edebiyatına damga vuran birçok abide ismin şehri Kahramanmaraş’ta yetişen Bahaeddin Karakoç'un yâd edildiği panel Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. "Dolunay" adını taşıyan dergi çerçevesinde Bahaeddin Karakoç'un yazın ve düşünce hayatına ışık tutulan panel, Ramazan Avcı'nın moderatörlüğünde gerçekleştirilirken Dr. Mustafa Kök ve Celalettin Kurt konuşmacı olarak yer aldı. Edebiyatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Karakoç'un yol arkadaşları katılımcılardan gelen soruları da yanıtladı.

Yazarlar ve Okular İçin Bayram: Kitap Fuarı

Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan panelin moderatörü Ramazan Avcı, “Kitap fuarlarının yazarlar ve okurlar için bir bayram niteliğinde olduğunu düşünüyorum. Bu şehrin kültürüne, sanat iklimine emeği geçmiş, Kahramanmaraş’ın edebiyat şehri olarak anılmasında büyük katkıları olan yazar ve şairlerimizin de anılması gerçekten bu fuarı daha da anlamlı kılıyor. Fuarla Bahaeddin Karakoç arasında da şöyle bir anlam var: Bahaeddin Karakoç, 2018 yılında 5. Kitap Fuarı’na katılarak okurlarıyla buluşup kitaplarını imzalamıştı. O günün akşamında ise gece geç saatlerde vefat etmişti. Aslında Bahaeddin Karakoç bir bakıma okurlarıyla vedalaşmaya gelmişti. Bugün de Bahaeddin Karakoç’u çok iyi tanıyan, gerek eserlerini gerek sanatını çok iyi bilen isimlerle çok verimli bir etkinlik gerçekleştirdik. Fuar kapsamında düzenlenen bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER