© Haber Hanesi 2014 - 2025

Yılların Sırları Çözülüyor: Kahramanmaraş'ta Faili Meçhul Dosyalar Tekrar Açılıyor

Adalet Bakanlığı faili meçhul dosyaları yeniden açtı. Kahramanmaraş’ta 19 dosya ve 21 maktul vakası yeniden inceleniyor.

Türkiye’de uzun süredir gündemde olan faili meçhul olaylar için kritik bir adım atıldı. Adalet Bakanlığı tarafından başlatılan yeni çalışma kapsamında yüzlerce dosya yeniden incelemeye alındı.

Bu kapsamda Kahramanmaraş’ta daha önce sonuçlandırılamayan 19 ayrı dosya ve 21 maktule ilişkin olaylar tekrar araştırılacak.

Çalışma, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülürken, ülke genelinde 75 ilde toplam 638 faili meçhul dosyanın yeniden açıldığı açıklandı. İnceleme kapsamındaki maktul sayısının ise 693 olduğu bildirildi.

Özellikle toplumda derin izler bırakan olayların yeniden ele alınması, kamuoyunda büyük beklenti oluşturdu. Yetkililer, dosyaların tüm yönleriyle inceleneceğini ve yeni delil imkanlarının değerlendirileceğini belirtti.

İl bazında bakıldığında, İzmir en yüksek sayıya sahip il olurken; Sakarya ve Trabzon da üst sıralarda yer aldı.

Kahramanmaraş’ın da yüksek dosya sayısıyla dikkat çektiği listede ayrıca Bursa, Diyarbakır, Elazığ ve Kütahya gibi iller ilk 15 içerisinde yer aldı.

Ankara ve İstanbul’da ise 10’ar dosya için inceleme süreci başlatıldı.

Bu adımın, geçmişte aydınlatılamayan olayların çözülmesi ve adaletin gecikmeden sağlanması açısından önemli bir dönüm noktası olması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Son Prova Desteği

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin gençlik markası Pusula Maraş, KPSS’ye hazırlanan memur adaylarına sınav öncesi son prova niteliğinde ücretsiz deneme sınavı düzenleyecek. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans adaylarına yönelik düzenlenecek deneme sınavlarına başvurular başladı.

Kahramanmaraş'ta Geleneksel Ağustos Fuarı İçin Geri Sayım! KAFUM'da Hazırlıklar Hız Kazandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından KAFUM’da düzenlenecek Geleneksel Ağustos Fuarı öncesinde alanda hazırlıklar hızla devam ediyor. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından KAFUM, 1 Ağustos Cumartesi günü ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Yeni Haftada 4 İlçe 37 Farklı Noktada Sıcak Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, asfalt programı kapsamında 20 – 26 Temmuz tarihleri arasında 4 farklı ilçe 10 farklı mahallede toplam 37 farklı cadde ve sokakta sıcak asfalt serimi gerçekleştirerek yerleşim yerlerinin ulaşım konforunu katbekat iyileştirecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den “Şehrimi Seviyorum, Doğayı Koruyorum” Etkinliğiyle Güçlü Mesaj

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Şairler Tepesi mevkiinde gerçekleştirdiği gönüllü çevre etkinliğinde vatandaşlar ve belediye ekipleri el ele vererek doğal alanları temizledi, çevrenin korunması konusunda toplumsal farkındalık mesajı verdi.

Yasin Abdioğlu, Kahramanmaraş İstiklalspor’da

Kahramanmaraş İstiklalspor, yeni sezon kadro yapılanması kapsamında golcü transferini tamamladı. Kırmızı-beyazlı ekip, geçtiğimiz sezon Muğlaspor formasıyla şampiyonluk yaşayan ve 17 gole imza atan başarılı forvet Yasin Abdioğlu ile resmi sözleşme imzaladı.

Onikişubat Belediyesi’nden Yaz Kur’an Kurslarına ‘Camiler Çiçek Açtı’ ile anlamlı destek

Onikişubat Belediyesi, ‘Camiler Çiçek Açtı’ sloganıyla hayata geçirdiği sosyal ve manevi destek projesi kapsamında Yaz Kur’an Kurslarında eğitim gören çocuklarla buluşmaya devam ediyor. İlçe genelindeki camileri tek tek ziyaret eden belediye ekipleri, çocuklara çeşitli ikramlar ve hediyeler ulaştırırken, camilerin yaz döneminde çocuk sesleriyle şenlenmesine de katkı sağlıyor.

TÜM HABERLER