Yılbaşı Tatili Kaç Gün ? 31 Aralık Tatil mi ? Yılbaşında Kaç Gün Sokağa Çıkma Yasağı var ?
GÜNDEMDünyayı saran bütün normalleri altüst eden pandeminin yaşandığı 2020 yılının bitmesine artık sayılı günler kaldı. 31 Aralık bu sene Perşembe gününe denk gelecek. Peki, 31 Aralık Perşembe günü tatil olacak mı? Yılbaşında sokağa çıkma yasağı olacak mı ?
Tüm Türkiye'nin merak ettiği yılbaşı tatili kaç gün olacak ? Yılbaşında sokağa çıkma yasağı kaç gün olacak ? Yıl başında sokağa çıkma yasağının detayları ne olacak ? Yılın son günü olan 31 Aralık Perşembe günü resmi tatil olmayacak. 1 Ocak 2021 ise tüm yurt genelinde resmi tatil olacak.
Her yıl bir çok mekanda kalabalık organizasyonlar yapılırken bu yıl kovid-19 sebebiyle insanlar yılbaşını evinde geçirecek.
BAKANLIK GENELGE YAYINLADI
İçişleri Bakanlığı, yılbaşın dört gün sürecek sokağa çıkma yasağı olacağını duyurmuştu. Genelgeye göre; yılbaşı sokağa çıkma yasağı 31 Aralık Perşembe günü saat 21.00'de başlayacak ve 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 05.00'de sona erecek.
İçişleri Bakanlığı 81 ilin valiliğine yılbaşında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamalarıyla ilgili ek genelge gönderdi. Başta kolluk kuvvetleri olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlar ‘tam mesai’ çalışacak. Genelgede “Salgınla mücadeleyi akamete uğratmamak adına kalabalıkların kontrolsüz şekilde bir araya gelmesine neden olacak yılbaşı partilerinin yapılmaması tercih değil zorunluluktur” denildi.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi’nde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı Açıldı
Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 5 Ekim 2026 tarihli Yürütme Kurulu kararıyla, SANKO Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı açıldı.
Zuhal Karakoç’tan kendisini hastanede ziyaret eden Osman Tunahan’a kitap hediyesi
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede kendisini ziyaret eden Osman Tunahan’a üç kitap hediye etti.
Ünal Ateş’ten Sert Halk TV Tepkisi: "İktidar Tükenmiştir, Saldırganlığı Bundandır!"
Yeni Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Halk TV’ye kayyım atanmasını sert sözlerle eleştirerek kararın doğrudan halkın haber alma hürriyetini hedef aldığını söyledi.
Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı
Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.