© Haber Hanesi 2014 - 2025

Yeniden Refah Partisi Dulkadiroğlu Teşkilatı Çağlayancerit Doğukent Yolunu Sordu !

Yeniden Refah Partisi Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı adına Siyasi İşler Başkanı Hakan Zıba, yaptığı yazılı açıklamada Kahramanmaraş'ta yıllardır dile getirilen Çağlayancerit ile Doğukent arasındaki alternatif yol projesinin bir an önce yapılması gerektiğini belirtti.

 

Zıba yaptığı açıklamada, "Çağlayancerit'i Doğukent üzerinden Kahramanmaraş'a bağlayacak olan alternatif yolun projesi onlarca yıldır dillendiriliyor. Ak partili milletvekilleri bu projenin yapılmaya başladığını gerek Dulkadiroğlulu vatandaşlara gerek Çağlayanceritli vatandaşlara duyurup bunu seçim malzemesi olarak kullanmışlardır. Verilen sözlerin üzerinden yıllar geçti ancak bir arpa boyu yol alınamadı. Bu halka verilen sözler tutulsun. 63 kilometrelik bu alternatif yolun her iki ilçeyede büyük faydası olacak. "dedi.

AK Parti Kahramanmaraş milletvekili İmran Kılıç'ın  8 Eylül 2017 tarihinde yaptığı açıklamayı hatırlatan Zıba," Yolun  Projesi tamamlandı' diye reklam yapan vekil: 'Bu yolun Projesi tamamlandı ve İhale aşamasındadır özellikle ilk 20 kilometresi olmazsa olmaz diyebileceğimiz bir konumdadır. Kahramanmaraş havaalanı kavşağından doğukent'e Oradan da Ayvalı Barajı ne kadar olan bir bölüm için bir projemiz var. Bu yolun çift gidiş geliş şeklinde yapılması ilimiz açısından da şehrimizin soğusun gelişimi açısından da çok önemlidir.

Bu yol daha sonra çağlayancerit'te bağlanacaktır' diye bu halka söz vermişti. "ifadelerini kullandı.

Partisi adına yaptığı açıklamada reklamın yapıldığını ancak yolun yapılmadığını vurgulayan Zıba, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: " Dulkadiroğlu Çağlayancerit arasındaki alternatif yol üzerinde oturan tüm Mahalle sakinlerinin bu yol için sabırsızlandığını yakınen biliyor ve takip ediyoruz. Tek temennimiz bölge halkına verilen bu sözlerin tutulmasıdır.

Bu yolun yapılması ile bu işten istifade edecek; beşenli, İbolar obası, Küçüknacar, Kuzucak, Bulanık, Peynirderesi, Yusufhacılı, Dereköy, Boylu, Başdevrişli, Kemallı, Yenipınar, Hacı Eyüplü, Bahçeli ve Kılağlı mahallelerimiz rahatlayacak.

Yol medeniyettir. Bu proje bir anca bitirilmeli ve vatandaşın hizmetine sunulmalıdır.

Bu yolun bitirilmemesi ve yetersiz olması bölgede yaşayan vatandaşlarıda rahatsız etmektedir.

Çağlayancerit - Dulkadiroğlu güzergahı için yetersiz olan bu yolda her hafta ölümlü kazaların yaşandığını hepimiz biliyoruz. Pandemi sürecinde ve yaz aylarında bölgede bulunan bağevleriyle nedeniyle özellikle haftasonları bağevlerine ulaşımda büyük sorunlar yaşanıyor.

İnsanlar bu yolda maddi manevi zarar görüyor. Çalışmanın yapılmaması nedeniyle onarılamaz hasarlara ve  yeri dolduralamaz can kayıpları yaşanıyor.

Bölge halkı artık her gün kaza görmekten bıktı. Kaza yapan kardeşlerimize geçmiş olsun diyor, yaralılarımıza Allah'tan şifa diliyorum. Artık yetim öksüz Doğu köylerimize Allah rızası için bakalım. Doğu kentten cerit'e kadar günde en az 10 kaza oluyor. Allah'tan korkun!

45 Milyona belediyenin duvarını ihale yapacağınıza insanlara faydalı işler yapın!

Refah içinde, medeniyetin nimetlerinden faydalanmak bu bölge halkının en büyük hakkıdır.

Doğudan gelen trafik yoğunluğunun bu yolla rahatlayacağı ortada, yetkililer verilen sözlerin yerine getirilmesi için herhangi bir çalışma yapmıyor.

Biz Yeniden Refah Partisi olarak vatandaşımızın daima yanındayız ve vatandaşlarımızın bu taleplerini dile getirmek zorundayız.

Şehrimizde sözde Ulaştırma Çalıştayları yapıldı. Bu çalıştayda 'il ilçe ve belediye ve tüm kadromuzla bu yolun peşindeyiz' diyen iktidar partisinden bu güne kadar herhangi bir adım atıldığını görmedik.

Yıllardır bu yolu seçim malzemesi yapan iktidar partisinin artık vatandaşı 'proje, ihale, kamulaştırma' gibi cümlelerle oyalanmaması gerek.

Vatandaş sahada çalışma görmek istiyor, yol istiyor bu istek bu arzu yerine getirilmelidir.

Yeniden Refah Partisi Dulkadiroğlu İlçe başkanlığı olarak bölgede yaşanan tüm sorunları dile getirmeye devam edeceğiz."

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER