YENİ GÜZEL ADAMLAR BELKİ DE BU DERGİDEN ÇIKACAK !
GÜNDEMEdebiyatın ve şiirin başkenti Kahramanmaraş’ta, kültür, sanat, edebiyat ve turizm alanlarında hizmet vermek üzere yayın hayatına atılan Edebiyatın Başkenti sanal dergisi 4. Sayısıyla okurlarının karşısına çıktı.
İmtiyaz Sahipliğini Murat Zencir’in üstlendiği Edebiyatın Başkenti isimli sanal derginin Sorumlu Yazıişleri Müdürlüğünü Fazilet Çomruk, Genel Yayın Yönetmenliğini Emine Tekçe, Grafik Tasarım bölümünü de Deniz Doğan yürütüyor.
Sanat Danışmanlığını Adıyaman Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tasarım
Bölüm Başkanı Ümit Parsıl’ın yaptığı Edebiyatın Başkenti sanal dergisinin Gezi Rehberliğini KADAK Başkanı Sait Kılıçsallayan yürütüyor.
Kahramanmaraş’ın edebiyat, kültür, sanat ve turizm alanlarına yönelik yayınları ile dikkat çeken Edebiyatın Başkenti sanal dergisi, her sayısında Söyleşi-Röportaj, Bir Şair-Bir Şiir, Kültür-Sanat, Gezelim-Görelim gibi bölümlerinin yanı sıra Kahramanmaraşlı şair, ozan, yazar, düşünür ve fikir adamlarının eserlerine yer veriyor.
Her ferdi Kahraman olan, her ferdi şair olan, her ferdi özgür olan, her ferdi vatansever olan, her ferdi sözünün eri olan Kahramanmaraşlılara hizmet vermek ve Kahramanmaraş’ın adını daha fazla duyurmak amacıyla yayın hayatına başlayan Edebiyatın Başkenti sanal dergisi aynı zamanda ilimizde yeni yetişmekte olan genç şair ve yazarlara da sayfalarında yer vererek onlara destek oluyor.
Kahramanmaraş’ın şiirin ve edebiyatın başkenti olmasında önemli rol oynayan, Karacaoğlan’dan başlamak üzere, Adile Necla Kandeğer’den Üstad Necip Fazıl Kısakürek’e, Yedi Güzel Adam’dan, Hayati Vasfi Taşyürek, Abdurrahim Karakoç, Aşık Mahsuni Şerif, Aşık Yener, Bejan Matur, Bahaeddin Karakoç, Hilmi Şahballı gibi daha nice bir çok şair, yazar, ozan ve fikir adamını sayfalarına taşıyan Edebiyatın Başkenti sanal dergisi, Kahramanmaraş’ın hem edebiyatını gündemde tutmak, hem de tanıtımına ağırlık vererek turizm alanında da hak ettiği konuma ulaşması için gayret sarfediyor.
Her ayın 1’inde www.edebiyatinbaskenti.com olarak yayına verilen Edebiyatın Başkenti sanal dergisinin uzun soluklu olmasını temenni ediyor, başarılar diliyoruz.
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.