Yardımcıoğlu: Devletin Dini Adalettir!
GÜNDEMBüyük Birlik Partisi (BBP) Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, kurum ve kuruluşların personel alımlarında daha şeffaf ve daha adil davranmaları gerektiğini belirterek hükümete; “Devletin dini Adalettir” çağrısında bulundu.
Yardımcıoğlu, “Kendi dükkânına adam alırken, istihdam edecek personeli seçerken hangi kriterlere dikkat ediyorsan; Devlet kadrosuna adam alırken yani istihdam edilecek personeli seçerken de sadece bu kriterleri dikkate almalısın” dedi.
BBP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, son zamanlarda personel alımlarında gündeme gelen torpil iddiaları üzerine konuştu. Personel alımlarının hakkaniyetli yapılması gerektiğine dikkat çeken Yardımcıoğlu, şunları söyledi: “Son günlerde değişik kurum ve kuruluşların personel alımına ilişkin ilanlarına şahit oluyoruz. Her ne kadar serbest girişim ve girişimciliğe taraf olan bir bakış açısının sahibi olsam da mademki insanlar kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak için başvuruda bulunmak istiyorlar, o halde elbette ki başvuru haklarını kullanmalıdırlar. Ama bu kurum ve kuruluşlara personel alımı yapılırken adam kayırmacılık, particilik, parti listeleri, milletvekili listeleri, genel merkez listeleri ve kendimizi de katarak ittifak ortağı listeleri, genel başkan yardımcısı listeleri gibi listelere gerek yoktur.”
Kadrolaşma uğruna hakkaniyetten uzak bir şekilde yapılan personel alımlarının maşeri vicdanı rahatsız edip yaralayacağını ifade eden Yardımcıoğlu, geçmişte de bu tür uygulamaların insanları yaraladığını ve üzdüğünü aktardı.
“MAKAM ODALARINA‘YAPTIKLARINIZDAN HESABA ÇEKİLECEKSİNİZ’ YAZDIRACAĞIZ!”
Yardımcıoğlu, şöyle konuştu: “Bu konularda karar verici konumunda olan ve onları etkileme konumunda olan ben başta olmak üzere herkese çağrımız ve uyarımız şudur. Yarın hakkın divanına varıldığında verecek hesabınızın kolay olması için dikkatli hareket etmelisiniz. Bu dünya geçicidir. Yaptıklarınızın ve yaptıklarımızın hesabını soracak bir yüce kudretin var olduğu hiçbir zaman unutulmamalı ve ona göre hareket edilmelidir. Bizim iktidarımızda mezarlık duvarlarına değil TBMM Genel Kurul Salonuna ve her icra makamı yetkilisinin ve devlet idarecilerinin makam odasına ‘her nefis ölümü tadacaktır ve yaptıklarınızdan hesaba çekileceksiniz’ yazacağız ve yazdıracağız.”
“DEVLETİN DİNİ ADALETTİR”
BBP’li Yardımcıoğlu, personel alımlarıyla ilgili hükümete şu önerilerde bulundu: “İnsanlar notlarına göre objektif olarak sıralanmalıdır ve bu sıralamaya göre bu alınacak personeller belirlenmelidir. Ya da her adayın ve isteklinin gözü önünde, muvazaadan ari olarak, hiçbir şüpheye yer verilmeden, noter kurası çekilmelidir ve bu kura sonucuna göre insanlar atanmalıdır. Devletin dini Adalettir. Kendi dükkânına adam alırken, istihdam edecek personeli seçerken hangi kriterlere dikkat ediyorsan; Devlet kadrosuna adam alırken yani istihdam edilecek personeli seçerken de sadece bu kriterleri dikkate almalısın. Bunun dışında bir uygulama sizi yarı mahşer günü zorda bırakacaktır. Derken hatırlatmış olalım: Yarın söyledim Yarabbi diyeceğim sizin yaptığınız herhangi bir yanlış uygulama için. Ve umarım ayağınızı denk alırsınız ve kendinizi o hesaba hazırlarsınız. Selam olsun adam olmayı başaranlara!”
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi
Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.