© Haber Hanesi 2014 - 2025

Yardımcıoğlu: Babalar, topluma iyi insan kazandırılmasında çok büyük rol oynar!

Batı Asya Araştırmaları Enstitüsü (BAAE) Başkanı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, Babalar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında; babaların, ailedeki ve toplumdaki yerinin önemine değindi. Yardımcıoğlu, “Sahip oldukları erdemleri çocuklarına aşılayarak topluma iyi insan kazandırılmasında çok büyük rol oynayan babalar, bu duyguların kuşaktan kuşağa aktarılmasında da önemli işlevler üstlenir” ifadelerine yer verdi.

Toplumun çekirdeği olan ailenin, toplumsal değerlerimizin yaşatıldığı, kültür ve geleneklerimizin nesilden nesle aktarıldığı en önemli sosyal yapı olduğunu vurgulayan BAEE Başkanı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, mesajında şunları belirtti: “Babalar da ailenin temel direği olarak görülmekte; adaleti, paylaşmayı, dayanışmayı ve sorumluluğu simgelemektedir. Sahip oldukları erdemleri çocuklarına aşılayarak topluma iyi insan kazandırılmasında çok büyük rol oynayan babalar, bu duyguların kuşaktan kuşağa aktarılmasında da önemli işlevler üstlenir. Doğru yapmak, dürüst davranmak, çalışmak, paylaşmak gibi kavramların en çok babalarla birlikte anılması bu yüzdendir.”

Yardımcıoğlu, şunları kaydetti: “Hiçbir karşılık beklemeden yaşam boyu varlıklarıyla bize güç veren, şefkat ve sevgisini bizden esirgemeyen babalarımız, geleceğe hazırlanmamız ve sosyal hayata atılmamız konusunda önemli yer tutar. Hangi yaşta olursak olalım babalarımızın bilgisine, tecrübesine ve desteğine ihtiyaç duyarız. Onların ise tek isteği çocuklarına iyi bir gelecek hazırlayabilmek, onların başarılarıyla gurur duymak, vatana ve millete faydalı olduklarını görebilmektir. Aile bireylerinin mutluluğunu kendi mutluluğu olarak gören, tecrübeleri ile her zaman yol gösterici olan babalarımıza, gösterilecek sevgi ve saygı onlar için en büyük armağandır. Onlara sadece bu günde değil her zaman sevgi ve saygı göstermeliyiz. Babalarımıza vereceğimiz en büyük değer onlara layık evlatlar olmamızdır. Bu duygu ve düşüncelerle vatanımız uğruna şehit olan babaları saygı ile anıyorum. Tüm babaların gününü kutluyor, aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum.”

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi’nde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı Açıldı

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 5 Ekim 2026 tarihli Yürütme Kurulu kararıyla, SANKO Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı açıldı.

Zuhal Karakoç’tan kendisini hastanede ziyaret eden Osman Tunahan’a kitap hediyesi

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede kendisini ziyaret eden Osman Tunahan’a üç kitap hediye etti.

Ünal Ateş’ten Sert Halk TV Tepkisi: "İktidar Tükenmiştir, Saldırganlığı Bundandır!"

Yeni Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Halk TV’ye kayyım atanmasını sert sözlerle eleştirerek kararın doğrudan halkın haber alma hürriyetini hedef aldığını söyledi.

Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı

Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TÜM HABERLER