© Haber Hanesi 2014 - 2025

Valilik Açıkladı Yasak Geldi !

Kahramanmaraş İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 31 Mart 2020 günü saat 11: 30 ’da Vali Vahdettin Özkan Başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda toplanarak aldığı kararla zorunlu olmadıkça bir kişiden fazla grupların araç ve/veya toplu halde gezmeleri yasaklandığı duyuruldu.

Kahramanmaraş İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 31 Mart 2020 günü saat 11: 30 ’da Vali Vahdettin Özkan Başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda toplanarak aldığı kararla zorunlu olmadıkça bir kişiden fazla grupların araç ve/veya toplu halde gezmeleri yasaklandığı duyuruldu.

İşte alınan kararlar…

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda alınan kararların etkinliğinin arttırılarak virüsün yayılmasını engellemek, toplum sağlığı ve kamu düzeni korumak için ek tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda;

İlimize/ilçemize diğer illerden/ilçelerden gelen kişilerin 14 (on dört) gün boyunca evde kendini izole edeceğine dair taahhütname alınacaktır,

Zorunlu olmadıkça bir kişiden fazla grupların araç ve/veya toplu halde gezmeleri yasaklanmıştır,

Şantiye ve diğer işyerlerinde çalışıp iş bittiği için memleketlerine gitmek isteyenler, seyahat etmeden önce 14 (on dört) gün süreli izolasyona tabii tutulacak, kaldıkları yerin hijyeni işveren tarafından sağlanacaktır,

Çocukların, bebeklerin, öğrencilerin, kamuda/özel sektörde idari izinlilerin, zaruri haller dışında dışarı çıkması yasaklanmıştır,

Alınan kararların Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Kaymakamlıklar İlçe Belediyeleri ve İl Sağlık Müdürlüğünün internet sayfalarında ilan edilmesine ve sosyal medya hesaplarından paylaşılmasına,

Alınan kararların İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yerel basında duyurulmasına,

 

 

İlan tutanaklarının dosyasında muhafaza edilmesine, Alınan kararların ilçelerde Kaymakamlar koordinesinde kolluk güçlerince, sağlık ve zabıta teşkilatınca yürütülmesine, Alınan idari tedbirlere uymayanlara 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereği idari işlemin kaymakamlar tarafından tesis edilmesine, Oybirliği ile karar verilmiştir.

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER