Vali'den Önemli Açıklamalar: Suçlular Tek Tek Yakalandı!
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, gerçekleştirilen ‘Güvenlik Basın Bilgilendirme’ toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
Vali Ünlüer, şunları söyledi: "Asrın felaketini yaşadığımız şehrimizde depremden sonra İl Emniyet Müdürlüğümüz 714 personel artışıyla 4 bin 47 ve İl Jandarma Komutanlığımız 366 personel artışıyla 2 bin 155 personelle toplam 6 bin 202 güvenlik personelimiz, suçun yaşanmaması adına yürüttüğü huzur operasyonlarıyla birlikte suç işleyenlere göz açtırmamak ve şehrin güvenliğini sağlamak için uyum içerisinde yoğun denetimlerine devam ediyor."
Terörle mücadele faaliyetlerine de değinen Vali Ünlüer, "İlimizde son 2 ayda bu anlamda 50 operasyon icra edilmiştir. Bu operasyonlarda 16 şahıs gözaltına alınmış, bunlardan 4 şahsa tutuklama ve 2 şahsa da adli kontrol tedbiri uygulanmıştır. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize sizlerin de desteğiyle kararlılıkla devam edeceğiz." şeklinde konuştu.
Uyuşturucuyla mücadeleye de vurgu yapan Ünlüer, "Gerçekleştirilen 947 operasyonda bin 38 şahıs gözaltına alınmış, gözaltına alınan şahıslardan 63’ü tutuklanmış, 13’üne adli kontrol işlemi yapılmıştır. Yakalanan narkotik malzemeler ise bin 500 gram esrar, 543 gram skunk, 209 gram bonzai, 80 gram eroin, 0,39 gram kokain, 10 gram afyon, 2 bin 309 gram metanfetamin, 22 ecstasy, 3 bin 485 captagon ve 2 bin 777 sentetik ecza ele geçirilmiştir." dedi.
Ayrıca, kaçakçılık suçlarına yönelik yapılan operasyonlar ve trafik denetimleri hakkında da bilgi veren Vali Ünlüer, Kahramanmaraş merkezli gerçekleştirilen bir operasyonla son iki yılda sosyal medya platformları üzerinden dolandırıcılık yapan bir şebekeyi çökertildiğini belirtti.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.