Vali Mükerrem Ünlüer: "15 Temmuz, Milletimizin Demokrasiye Sahip Çıktığı Kutlu Bir Diriliştir"
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, 15 Temmuz 2016 gecesinin Türk milletinin istiklaline, istikbaline ve millî iradesine sahip çıktığı tarihi bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.
Vali Ünlüer, 15 Temmuz gecesi aziz milletin, vatanı hedef alan hain darbe girişimine karşı tarih boyunca olduğu gibi eşsiz bir direniş sergilediğini belirterek, bu kahramanlık destanının demokrasi tarihine unutulmaz bir sayfa olarak geçtiğini ifade etti.
Mesajında, demokrasiyi ve anayasal düzeni hedef alan darbe girişimi karşısında milletin hiçbir tereddüt göstermeden devletine, bayrağına ve vatanına sahip çıktığını kaydeden Ünlüer, vatandaşların canları pahasına verdikleri mücadeleyle millî iradenin üzerinde hiçbir gücün olamayacağını tüm dünyaya gösterdiğini söyledi.
"15 Temmuz, kutlu bir dirilişin adıdır"
15 Temmuz'un yalnızca bir darbe girişiminin engellendiği tarih olmadığını belirten Ünlüer, şu değerlendirmelerde bulundu:
"15 Temmuz, milletimizin birlik ve beraberlik ruhuyla demokrasiye, bağımsızlığına ve geleceğine sahip çıktığı kutlu bir dirilişin adıdır. O gece kadın, erkek, genç, yaşlı demeden milyonlarca vatandaşımız tek yürek olmuş; ezanlar, salâlar ve dualar eşliğinde meydanları doldurarak ülkemize yönelen tehditlere geçit vermemiştir."
"Çanakkale ve Millî Mücadele ruhu yeniden tecelli etti"
Vali Ünlüer, Çanakkale'de ve Millî Mücadele'de destan yazan ecdadın ruhunun 15 Temmuz gecesinde de yeniden tecelli ettiğini belirterek, Türk milletinin istiklal ve istikbali söz konusu olduğunda hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya gösterdiğini ifade etti.
15 Temmuz gecesi ortaya konulan kararlılığın, millî birlik ve beraberliğin en güçlü göstergelerinden biri olarak tarihteki yerini aldığını vurgulayan Ünlüer, "İrade Bizim, Zafer Bizim" sözünün yalnızca bir slogan olmadığını dile getirdi.
Ünlüer, bu ifadenin milletin demokrasiye olan bağlılığının, cesaretinin ve sarsılmaz iradesinin güçlü bir yansıması olduğunu belirterek, aynı zamanda egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun, millî iradenin hiçbir vesayet odağına teslim edilmeyeceğinin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet bağımsız yaşayacağının açık bir beyanı olduğunu ifade etti.
"15 Temmuz ruhunu yaşatmak en önemli görevimizdir"
Bugün en önemli görevin 15 Temmuz ruhunu yaşatmak olduğunu vurgulayan Vali Ünlüer, birlik ve beraberliği güçlendirmenin, aziz şehitlerin emanetine sahip çıkmanın ve Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda ülkeyi daha güçlü yarınlara taşımanın ortak sorumluluk olduğunu belirtti.
Mesajının sonunda 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nün yıl dönümünü anan Ünlüer, vatan uğruna hayatını kaybeden şehitleri rahmet, minnet ve şükranla andığını, kahraman gazilere ise sağlıklı ve huzurlu bir ömür dilediğini ifade etti.
İlginizi Çekebilir
Zafer Bayramı Coşkusu Ağustos Fuarı’nda Resul Dindar Konseriyle Yaşanacak
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104’üncü yıl dönümünde vatandaşlara unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatmaya hazırlanıyor. Geleneksel Ağustos Fuarı kapsamında düzenlenecek özel konserde, Karadeniz müziğinin sevilen sanatçılarından Resul Dindar sahne alacak.
Başkan Görgel’den 30 Ağustos mesajı: “Bu kutlu mirasın emanetçileriyiz”
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104’üncü yıl dönümü dolaysıyla kutlama mesajı yayımlayan Başkan Görgel, “Bu eşsiz zaferin kazanılmasında büyük fedakârlık gösteren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyoruz. Hemşehrilerimizin ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.
Kahramanmaraş İstiklalspor’a müjde: 22 kişilik kadro cezası kaldırıldı
Kahramanmaraş İstiklalspor’un geçtiğimiz sezonki mali sorunları sebebiyle aldığı 22 kişilik kadro cezası kaldırıldı. Kadro kapasitesi yeniden 25’e yükseldi.
Kahramanmaraş’ta yol kenarındaki tıra çarptı: Otomobildeki yolcu yaşamını yitirdi
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen trafik kazası can aldı. Tıra arkadan çarpan otomobildeki 44 yaşındaki yolcu hayatını kaybetti.
Kahramanmaraş’ta Samimi Buluşma! Milletvekili Zuhal Karakoç Gazetecilerle Bir Araya Geldi
Milletvekili Zuhal Karakoç, Kahramanmaraş basınıyla bir araya geldi. Samimi buluşmada kentin gündemi değerlendirilirken basının haber alma hakkındaki rolü konuşuldu.
Milletvekili Karakoç'tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Ziyaret: Gündem Spor ve Kentin Geleceği Oldu
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç ve İl Başkanı Mansur Metehan, İstiklalspor’u ziyaret etti. Görüşmede kent ve spor gündemi ele alındı.