Vali Emniyet Müdürü Esnaf Odası Başkanı Kovid Denetiminde
GÜNDEMVali Ömer Faruk Coşkun, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu ve Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Kuybu ile birlikte Koronavirüs önlemleri kapsamında, “Sağlık İçin Hepimiz İçin” mottosuyla ilimizin cadde ve sokaklarında vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza maske, sosyal mesafe ve temizlik konusunda hatırlatmalarda bulundu.
İçişleri Bakanlığının 81 il valiliğine göndermiş olduğu genelge ile, Türkiye genelinde yapılan denetimler kapsamında Vali Coşkun, vatandaşların yoğun olarak kullandığı pazarlar, kafeteryalar, lokantalar, taksi durakları, iş yerleri ve çeşitli yaşam alanlarında ziyaretlerde bulundu.
Ziyaretler sırasında vatandaşlar ve esnaflarla da bir süre sohbet eden Vali Ömer Faruk Coşkun, kontrollü sosyal hayat kapsamında ilgili Bakanlıklarımızın ve Bilim Kurulumuzun almış olduğu tedbir kararlarına riayet edilmesinin önemine dikkat çekti.
Vali Coşkun, denetimler sonrasında yaptığı değerlendirmede “Bilindiği üzere Tüm Türkiye’de vatandaşlarımıza pandemi kurallarının tekrar hatırlatılması ve farkındalık oluşturmak amacıyla ziyaretlerde bulunuyoruz. Ziyaretler sırasında gördüğümüz kadarıyla Sağlık Bakanlığımızın ve Bilim Kurulu’nun almış olduğu tedbir kararlarına esnaflarımız ve vatandaşlarımız sağ olsunlar büyük ölçüde uyuyorlar. Bundan sonraki süreçte de bütün kurum ve kuruluşlarımızla birlikte esnaf kardeşlerimize ve vatandaşlarımıza yönelik denetim ve ziyaretler yapmaya devam edeceğiz ” dedi.
Vali Coşkun ayrıca; salgından kurtulmak için ülkemizdeki tüm vatandaşlarımızın dayanışma içerisinde olması gerektiğini hatırlatarak, “İnşallah Kahramanmaraşlı hemşerilerimizle birlikte sıkı bir iş birliği ve dayanışma örneği sergilersek, hastalığın üstesinden birlikte gelebiliriz” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi
Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.