© Haber Hanesi 2014 - 2025

VAKİT BİRLİĞİMİZİ VE DİRLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRME VAKTİDİR

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Suriye’nin İdlib kentinde Rejim güçlerinin hain saldırısı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Saldırıda şehadete yürüyen 33 askerimize rahmet dileyen Başkan Okay, yaralılara da acil şifalar diledi.

Başkan Okay, asırlarca İslam’ın sancaktarlığını yapan Türk milletinin mazlumu ve mağduru korumak adına şehitler verdiğini hatırlattı. Bugün Suriye’de yaşanan olaylarda Türk ordusunun yine mazlumu ve mağduru korumak adına canını ortaya koyduğunu dile getiren Başkan Okay, bu uğurda birçok şehit verildiğinin altını çizdi.
Suriye’nin İdlib kentinde sivilleri vuran Rejimi durdurmak adına her türlü diplomasinin denendiğini kaydeden Başkan Okay, tüm bunlara rağmen Rejimin terör devleti mantığıyla sivillere ve Türk askerine saldırdığını ifade etti.
Başkan Okay, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi: “Her türlü zorlukta güçlendirdiğimiz birlik ve beraberliğimizi bugün de sergileyeceğiz. Canımızı yakan bu tür olaylar karşısında devletimizin alacağı ve uygulayacağı kararların sonuna kadar arkasında duracağız. Tarih boyunca mazlumları ve mağdurları koruma adına Türk milleti üzerine düşeni her zaman yapmıştır. Bundan sonraki süreçte de yapmaya devam edecektir. Suriye’de ortaya çıkan terör sorunu, ülkemizin istikbalini açıkça tehdit etmektedir. O sebeple bu duruma kayıtsız kalmamız beklenemez. Şanlı ordumuz bu konuda gerekli planlamaları yapmış ve sınır ötesinde çok titiz bir çalışma yürütmektedir. Bu çalışmaları baltalamak isteyen Rejim güçleri haince saldırılarla askerimizi vurmuş ve son olarak 33 askerimizi şehit etmiştir. Elbette ordumuz bu duruma misliyle karşılık vermiştir ve vermeye devam edecektir. Bizlere düşen onların bu mücadelesinde manevi desteğimizi sürdürmektir. Kurtuluş mücadelemizde olduğu gibi, onlar cephede savaşırken bizler de burada dua ordularını harekete geçirmeliyiz. Dualarla askerlerimizin yanında olmalıyız. Bugün görüş, fikir ve düşünce ayrılığına son verme ve birlik olma günüdür. Rabbim birliğimizi ve dirliğimiz daim etsin. Bu vesileyle bir kez daha aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi

Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.

TÜM HABERLER