Usta Kalemler Kütüphane Söyleşileri’nde Okurlara Sesleniyor
Kahramanmaraş HaberleriBüyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kütüphane Söyleşileri çerçevesinde usta kalemler, edebiyatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Kütüphane Söyleşileri etkinliğinden duyduğu memnuniyeti belirten okurlar, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şiir ve edebiyatın başkentinde kültür sanat etkinliklerini edebiyatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Kütüphane Söyleşileri programı çerçevesinde Eğitimci – Yazar Ramazan Avcı, Yazar Salman Kapanoğlu, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uzmanı Alpaslan Yurtsever, Yazar Ömer Yalçınova ve Şair Hüseyin Burak Us, halk kütüphanelerinde okurlarla bir araya geldi. Gençlerin büyük bir ilgiyle takip ettiği söyleşilerde usta isimler; kitap okumanın hayatımızdaki yeri ve davranışlarımıza tesiri, Kahramanmaraş’ın edebiyat tarihi, gençlerin sorunları ve şiir sanatı gibi pek çok konuya ışık tuttu. Etkinlikte katılımcılardan gelen soruları da yanıtlayan usta kalemler, kitaplarını imzalayarak okurlara hediye etti. Kütüphane Söyleşileri etkinliğinden duyduğu memnuniyeti belirten edebiyatseverler, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
Okurlarla Buluşmaya Devam Edecek
Kütüphane Söyleşileri kapsamında 9 Aralık Cuma günü Şair – Yazar Mustafa Köneçoğlu, okurlarla bir araya gelecek. Sezai Karakoç Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilecek söyleşi saat 14.00’da başlayacak. 12 Aralık Pazartesi günü ise Eğitimci – Yazar Erdoğan Aydoğan, saat 13.30’da Rasim Özdenören Halk Kütüphanesi’nde gençlere seslenecek. Kültür Spor ve Turizm Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Kütüphane Söyleşileri etkinliğinin okurlarla buluşmaya devam edeceği belirtildi.
İlginizi Çekebilir
Uluslararası Tarih Öncesi Çömlekçilik Çalıştayı İkinci Gününde de Devam Etti
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Uluslararası Yukarı Mezopotamya ve Ötesinde Tarih Öncesi Çömlekçilik” çalıştayının ikinci günü sona erdi. Programda; Domuztepe çanak çömleğinde yerel ve yerel olmayan unsurlar, Neolitik dönemde çanak çömlek gelenekler ve birçok konu görüşüldü.
Kahramanmaraş Büyükşehir Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. 8 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı oturumda, İhtisas Komisyonlarında eksilen üyeler yerine yeni üye seçimleri de oylanarak karara bağlandı.
Kahramanmaraş yeniden motosiklet tutkunlarının buluşma noktası oluyor!
Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Kahramanmaraş Motofest, 11-12-13 Eylül tarihlerinde EXPO Fuar Alanı’nda motosiklet tutkunlarını, müzikseverleri ve tüm Kahramanmaraşlıları bir kez daha buluşturacak. Motofest’in resmi açılışı, 12 Eylül Cumartesi günü 18.00’da gerçekleştirilecek.
Kahramanmaraş’ta gökyüzü şenlenecek: Yalnız Ardıç’ta 100’ün üzerinde sporcu uçacak
Kahramanmaraş’ta Yalnız Ardıç Yamaç Paraşütü Festivali 12-13 Eylül’de düzenlenecek. 100’ün üzerinde sporcu uçuş yapacak, Michael Moran gösteri yapacak.
Kahramanmaraş'ta Tarih Öncesine Işık Tutacak Çalıştay Başladı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Uluslararası Yukarı Mezopotamya ve Ötesinde Tarih Öncesi Çömlekçilik” çalıştayının açılış programı gerçekleştirildi. 3 gün boyunca devam edecek ve dünyanın farklı ülkelerinden bilim insanlarını Kahramanmaraş’ta buluşturan çalıştayda, tarih öncesi çömlekçiliğin gelişimi ve bölgenin binlerce yıllık arkeolojik mirası bilimsel veriler ışığında ele alınacak.
Pusula Maraş Eğitim Merkezi Cumartesi Günü Açılıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrencilere ücretsiz hazırlık kursu sunacağı Pusula Maraş Eğitim Merkezi’nde son hazırlıklar yapılıyor. Merkezde eğitim alacak öğrenciler için ön başvuru ve seviye tespit sınavlarının ardından kayıt sürecine geçildi. Yerel yönetimlere örnek olacak merkez, 12 Eylül Cumartesi günü açılarak eğitimlerine başlayacak.