Üniversitemizde, Anadolu Mutfağı’nın Yeni Nesil Hikâyesi Anlatıldı
GÜNDEMKahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ile Gastronomi ve Turizm Öğrenci Topluluğu tarafından “Yaratıcı Türk Mutfağı” konulu konferans ve workshop etkinliği düzenlendi.
Etkinlik KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Öz, Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Programın açılış konuşmasını yapan üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, “Yaratıcı Türk Mutfağı” konulu etkinliğin hem şehrimiz hem de ülkemiz mutfağının doğru tanıtılması açsından önemli olduğunu söyledi.
“Mutfağımıza, tabağımıza yani doğrudan sağlımıza yönelik sistematik olarak yürütülen tehditlere karşı bilinçli olmalıyız.” diyen Rektör Can, “Geleneksel mutfağımıza sahip çıkmalı ve mutfağımızı doğru şekilde tanıtmalıyız. Birbirinden eşsiz lezzetleri içerisinde barındıran Kahramanmaraş Mutfağı’nın dünyaya tanıtılması açısından bu tür etkinliklerin yaygınlaştırılmasının son derece önemli olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından Yaşar Birleşik Pazarlama firmasından Eğitmen Şef Elif Çıtak workshop etkinliği gerçekleştirerek, uygulamalı olarak ‘yanık cheesecake’ yapım aşamalarını gösterdi.
Daha sonra ise EKS Mutfak Akademisi Kurucusu Şef Eyüp Kemal Sevinç “Yaratıcı Türk Mutfağı” başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi.
Ülkemizde gastronomi müfredatlarının yerli ve milli olması gerektiğini ifade eden Sevinç, “Kendi mutfağımıza çok iyi hâkim olmalı ve dünya mutfaklarını da bilmeliyiz. Bilgi sizi mesleğinizde değerli ve saygın bir noktaya çıkarır.” dedi.
Annelerimizin Geleneksel Türk Mutfağı’nın ilk ustaları olduğunu belirten Eyüp Kemal Sevinç, Anadolu Mutfağı’nın yeni nesil şeflerin yaratıcılığı ile doğduğu topraklardan yola çıkarak tüm dünyaca tanınacağını söyledi.
Konferans sunumunun ardından Rektör Can ve protokol üyeleri tarafından programa destek veren isimlere teşekkür belgesi ve hediye takdim edildi.
Programın sonunda ise Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından hazırlanan Kahramanmaraş yöresel lezzetlerinin yer aldığı kokteyl düzenlendi.
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.