© Haber Hanesi 2014 - 2025

Türkiye’nin En Büyük Fuarlarından Birine Ev Sahipliği Yapıyoruz

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 7. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nı ziyaret eden Başkan Hayrettin Güngör, “150 civarında yayınevi ve 200 yazarla Türkiye’nin en büyük fuarlarından birine ev sahipliği yapıyoruz. Bugüne baktığımızda çevre şehirlerimizden de gelen yaklaşık 100 bin ziyaretçiyi ağırladık. Pazar gününe kadar 250 bin kişinin fuarımızı ziyaret edeceğini öngörüyoruz” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör eşi Leyla Güngör ile KAFUM’da düzenlenen 7. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nı ziyaret etti. Meclis üyelerinin de yer aldığı programa ilk olarak kültür stantlarını ziyaret ederek başlayan Başkan Güngör,  ardından fuara katılan miniklere Büyükşehir Kültür Yayınları çizgi romanları hediye etti. Daha sonra yayınevleri temsilcileri ve katılımcı yazarlarla bir araya gelen Başkan Güngör, alandaki vatandaşlarla da bir süre sohbet etti. Ziyaret sonrası açıklamada bulunan Başkan Hayrettin Güngör, “Geçtiğimiz hafta Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri etkinlikleri gerçekleştirdik. Şiir ve edebiyatın başkenti olarak önemli programlar yaptık. Akabinde de kitap fuarımızın 7’incisini açtık. Bugüne baktığımızda 100 bin rakamına ulaştığımızı görüyoruz. Bu ilgi de bizi ziyadesiyle memnun ediyor” ifadelerini kullandı.

 

Pazar Gününe Kadar 250 Bin Ziyaretçi

Açıklamasının devamında fuardaki toplam ziyaretçi hedefini belirten Başkan Güngör, “Kitap fuarımız Pazar gününe kadar devam edecek. Öyle tahmin ediyorum ki bu sene hedeflediğimiz 250 bin ziyaretçi sayısına ulaşmış olacağız. Özellikle Gaziantep, Hatay, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman gibi komşu şehirlerimizden çok önemli katılım olduğunu görüyoruz. Pandemi kısıtlılıkları dolayısıyla geçtiğimiz yıl gerçekleştiremediğimiz etkinliği inşallah önümüzdeki yıllarda daha da büyüterek sürdürmüş olacağız” diye konuştu.

 

UNESCO Yolunda Güçlü Adımlar

Düzenlenen programların UNESCO hedefine de katkı sağladığını aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Kahramanmaraş’ımızdaki en önemli değerlerimizden biri de şiir ve edebiyat. Bu değerimizi tüm dünyada duyurmak istiyoruz. Yedek listeye dahil olduğumuz UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na yolculuğumuz iddialı şekilde devam ediyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda asıl listeye dahil olarak, bu potansiyelimizi uluslararası arenada da tanıtmış olacağız. Ben tekrar katılım sağlayan tüm yayınevlerine, yazarlarımıza ve katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. Herkesi Kahramanmaraş kitap fuarına bekliyoruz” cümlelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi

Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.

KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı

Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi. 

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

TÜM HABERLER