© Haber Hanesi 2014 - 2025

Türkiye’de Depremler Artıyor: Naci Görür Kahramanmaraş’ı İşaret Etti

Naci Görür, Denizli ve Kahramanmaraş çevresinde yaşanan depremler sonrası fay hatlarına ilişkin kritik değerlendirmelerde bulundu.

Yer bilimci Naci Görür, son günlerde Türkiye’nin farklı bölgelerinde meydana gelen depremlerle ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Görür, özellikle Kahramanmaraş çevresindeki fay hatlarının yakından takip edilmesi gerektiğini belirtti.

Son günlerde Denizli, Konya ve Kahramanmaraş çevresinde 4 büyüklüğüne yakın sarsıntıların yaşandığını hatırlatan Görür, bu durumun Türkiye’nin aktif ve faylarla çevrili tektonik yapısından kaynaklandığını ifade etti.

Denizli’de Depremler Devam Ediyor

9 Mart tarihinde Denizli’de meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede artçı sarsıntıların sürdüğü belirtildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı verilerine göre aynı bölgede 4 büyüklüğünde yeni bir deprem daha kaydedildi. Bu sarsıntıların bazı çevre illerde de hissedildiği bildirildi.

“Kahramanmaraş’taki Fay Problem Olabilir”

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Naci Görür, Türkiye’nin birçok bölgesinin aktif fay hatları üzerinde bulunduğunu vurguladı.

Görür değerlendirmesinde son günlerde Denizli-Buldan, Huğtaş-Göksun-Kahramanmaraş ve Konya’nın Cihanbeyli çevresinde 4 ile 4.2 büyüklüğünde depremler meydana geldiğini ifade etti.

Bu sarsıntıların bazı bölgelerde graben yapıları ve gerilme alanlarında, bazı bölgelerde ise doğrultu atımlı fay zonlarına yakın noktalarda oluştuğunu belirten Görür, özellikle Denizli-Buldan fayının deprem üretme kapasitesinin yüksek olduğuna dikkat çekti.

Konya’daki fayın daha küçük bir yapı olduğunu söyleyen Görür, Kahramanmaraş çevresindeki fayın ise bölge açısından risk oluşturabilecek bir özellik taşıyabileceğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

Nuri Pakdil, Vefatının Yıl Dönümünde Kitap Fuarı’nda Anıldı

Kahramanmaraş’ın ve Türk edebiyatının en önemli isimlerinden Nuri Pakdil, vefatının yedinci yıl dönümünde Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda düzenlenen programda yad edildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir’in Çocuk Sanat Merkezi’ne Yüksek Yaşam Kalitesi Ödülü

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Cahit Zarifoğlu Çocuk Sanat Merkezi, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğinin 16. Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’nda Yüksek Yaşam Kalitesi kategorisinde ödüle layık görüldü.

Beyhan Budak, Kitap Fuarı’nda Sağlıklı Aile İlişkilerinin Önemini Anlattı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kitap Fuarı’nın üçüncü gününde okurlarla buluşan klinik psikolog ve yazar Beyhan Budak; sağlıklı aile yapısı, ebeveyn-çocuk ilişkisi ve özgüven gibi konularda önemli değerlendirmelerde bulundu.

Kahramanmaraş Büyükşehir’in Kitap Fuarında Ahmet Taşağıl ile Eski Türk Tarihine Yolculuk

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda okurlarla buluşan Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Eski Türklerin devlet geleneği, inanç sistemi, sanat anlayışı ve günlük yaşamına ilişkin önemli bilgiler paylaştı.

Kitap Fuarı’nda Pazartesi Günü Zengin ve Toker Okurlarla Buluşacak

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda 19 Ekim Pazartesi günü çocuk edebiyatı yazarı Salih Zengin ve eğitimci yazar Orhan Toker, KAFUM’da edebiyatseverlerle bir araya gelecek.

Türk Futbolunun Efsane İsimleri Spor Şehri Kahramanmaraş’ı Konuşacak

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türk futbolunun efsane isimlerinden Hami Mandıralı, Tanju Çolak ve Mehmet Özdilek’in katılımıyla 20 Ekim Salı günü Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde “Spor Şehri Kahramanmaraş Buluşması” düzenleyecek. Saat 16.00’da başlayacak programa tüm sporseverler davet edildi.

TÜM HABERLER