Türkiye Genelinde Siber Operasyon: Kahramanmaraş’ta da Şüpheliler Yakalandı
Kahramanmaraş HaberleriSiber dolandırıcılık ve yasa dışı bahse büyük darbe. Kahramanmaraş’ta da operasyonlarda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.
Siber suçlarla mücadelede düğmeye basan güvenlik güçleri, Kahramanmaraş dahil birçok ilde eş zamanlı operasyonlara imza attı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamasına göre, 37 ilde yürütülen çalışmalarda 259 kişi gözaltına alındı.
Operasyonlarda, internet üzerinden dolandırıcılık yapan, yasa dışı bahis organizasyonlarında görev alan ve çocuklara yönelik dijital suçlara karıştığı tespit edilen şüpheliler hedef alındı. Yakalanan kişilerden 131’i cezaevine gönderilirken, diğer şüphelilerle ilgili adli süreç devam ediyor.
Yetkililer, özellikle Kahramanmaraş’ta vatandaşların sıkça karşılaştığı sahte ilan, hesap kiralama ve oltalama yöntemlerine karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Bakan Yerlikaya, şüpheli durumların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi çağrısında bulundu.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.