TÜBİTAK’TA TÜRKİYE İKİNCİSİ OLAN SANKO ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLERİLDİ
GÜNDEM“TÜBİTAK 52’nci Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Türkiye Finali”nde, Teknolojik Tasarım kategorisi Yapay Zeka alt temasında “Yapay Zeka Destekli Yeni Nesil Asansör Havalandırma Sistemi" projesiyle Türkiye ikincisi olan SANKO Okulları öğrencileri ödüllendirildi.
Ankara ATO Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve davetliler katıldı.
SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi 9’uncu sınıf öğrencileri Gökçe Bilge, Mustafa Ali Şahin ve Yiğit Settar Evgülü Türkiye ikinciliği ödülünü TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır’dan aldılar.
SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, “TÜBİTAK 52’nci Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”nda kazanılan Türkiye ikinciliği ile bir kez daha gurur duyduklarını belirterek, öğrencilerini ve öğretmenleri kutladı.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.