TÜBİTAK Destekli Terapötik Oyun Temelli Müdahale Projesi Kahramanmaraş'ta Başladı!
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) akademisyenlerinin yer aldığı TÜBİTAK Destekli “Terapötik Oyun Temelli Müdahale” Projesi başladı.
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, projenin yürütüldüğü Umut Konteynır Kenti’ni ziyaret ederek proje hakkında bilgiler aldı. Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ve İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Mart ile Dulkadiroğlu İlçe Emniyet Müdürü Bilgehan Özdemir’in da eşlik ettiği ziyarette, proje kapsamında depremden etkilenen çocuklara yönelik yapılan çalışmalar uygulamalı olarak gösterildi.
Çalışmaları yerinde gözlemleyip, çocuklarla da sohbet eden Prof. Dr. Bakan, projede yürütücü olarak yer alan KİÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Sümeyra Topal ve araştırmacı olarak görev yapan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasin Demir’e teşekkür ederek başarı dileklerini iletti.
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi’nin böylesine anlamlı bir projeyi TÜBİTAK’ın desteğiyle hayata geçirmesinin kendileri açısından mutluluk verici olduğunu ifade eden Rektör Bakan, “Bilindiği üzere çok büyük bir deprem yaşadık. Bu depremden de en çok etkilenen kesim de şüphesiz çocuklarımızdı. Küçücük bedenlerine rağmen büyük travma yaşadılar. Bu nedenle konteynırda kalan okul öncesi çağındaki çocuklarımızın yaşadıkları bu sıkıntılı sürecin uzmanlar eşliğinde gerçekleştirilen oyunlarla atlatılması amaçlanıyor” diye konuştu.
Rektör Bakan, Projenin yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Topal ve araştırmacısı Doç. Dr. Demir ile birlikte, projede görev alan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi akademisyeni Dr. Öğr. Üyesi Semiha Cömertoğlu Arslan ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Alabay ile farklı üniversitelerdeki bilim insanlarını tebrik etti.
İlginizi Çekebilir
Onikişubat Belediyesi, ilçe genelinde ulaşım seferberliğini sürdürüyor
Onikişubat Belediyesi, ilçe merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde de ulaşım ve üstyapı altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Kahramanmaraş'taki Okul Saldırganının Anne Babası Hakim Karşısına Çıkacak
Kahramanmaraş'ta Ayser Çalık Ortaokulu'nda 9 öğrenci ve 1 öğretmenin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edilirken, sanıklar hakkında yargılama süreci resmen başladı.
Kahramanmaraş'ta Karamaraş Caddesi Yenileniyor! KASKİ'den Geleceğe Yatırım
KASKİ, Kahramanmaraş Bağlarbaşı Mahallesi Karamaraş Caddesi'nde altyapıyı yeniliyor. Modern ve dayanıklı altyapı için çalışmalar sürüyor.
Kahramanmaraş'ta Maganda Kurşunu Davasında Karar! Sanık Tahliye Edildi, Aile Tepkili
Kahramanmaraş Ekinözü'nde maganda kurşunuyla ölen Durdu Tatar davasında sanığa 3 yıl 10 ay hapis verildi. Mahkeme tahliye kararı aldı.
4 Kişi Geldi, Kanlı Saldırı Gerçekleşti! Kahramanmaraş'ta Şok Olay
Kahramanmaraş'ta evine gelen 4 kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan 27 yaşındaki genç ağır yaralandı. Polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.
Milletvekili Karakoç'tan NATO Zirvesi Mesajı: "Türkiye İçin Yeni Stratejik Dönem Başladı"
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç, NATO Ankara Zirvesi'nin Türkiye'nin savunma sanayii, CAATSA yaptırımları, F-35 programı ve stratejik özerklik hedefleri açısından yeni fırsatlar sunduğunu belirterek, sürecin dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.