Tropikal Hastalıklara Tanısal Yaklaşım ve Güncel Durum Sempozyumu KSÜ Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi
GÜNDEMKahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı ile Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı ve Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti işbirliğiyle “Tropikal Hastalıklara Tanısal Yaklaşım ve Güncel Durum Sempozyumu” düzenlendi.
Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki üniversitelerin öğretim üyelerinin katılımıyla KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. Üniversitemizde ve çevre üniversitelerde öğretim üyelerinin önemli bilimsel çalışmalarının olduğuna dikkat çeken Rektör Can, aynı alanda çalışan bilim insanlarının paylaşımda bulunarak daha güzel işler ortaya koyabileceğini söyledi.
Rektör Can, KSÜ Tıp Fakültesi bünyesinde sağlık alanında yapılan birçok araştırmanın olduğunu ve araştırmaların tedaviye yansıtılması hususunda gereken bütün çalışmaların yapıldığını dile getirdi.
Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi ve Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fadile Yıldız Zeyrek ise Türk Mikrobiyoloji Cemiyetinin amacı ve çalışma alanlarından bahsederek; bilimsel, lokal ve yerel bilgilerin paylaşıldığı ve güncellendiği bu tür toplantıları desteklediklerini ifade etti.
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Köksal da 1985 yılında kurulan ÇÜ Tropikal Hastalıklar Araştırma ve Uygulama Merkezinde yürüttükleri çalışmalardan ve tropikal hastalıklara sahip bireylere yaklaşım yöntemlerinden bahsetti.
Açılış konuşmalarının ardından 4 oturumdan oluşan sempozyuma geçilirken ilk oturumun moderatörlüğünü Prof. Dr. Barış Otlu ve Prof. Dr. Fadile Yıldız Zeyrek yaptı. oturum kapsamında KSÜ Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Filiz Orak ‘Sıtma ve Güncel Durum”, Dr. Öğretim Üyesi Selçuk Nazik “Leishmaniazis ve Güncel Durum” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.
Sempozyum farklı üniversitelerden uzman isimlerin tropikal hastalıklara ilişkin sunumlarının gerçekleştirildiği oturumların ardından son buldu.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.