© Haber Hanesi 2014 - 2025

TORLAK KSÜ'DE KONFERANS VERDİ

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanlığı, , Kariyer ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGİM), Kariyer Girişimcilik ve İnovasyon Öğrenci Topluluğu (KAGİT) işbirliğiyle, Rekabet Kurumu Eski Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak’ın konuşmacı olarak katıldığı “Dijitalleşen Ekonomilerde Rekabet ve Ahlak” konulu konferans düzenlendi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

Rektör Can, konferansın konusuna ilişkin, akademisyen kimliğiyle teori alanında Rekabet Kurulu Başkanlığı ve özel sektör tecrübesi yönüyle de pratik alanında önemli çalışmaları bulunan Prof. Dr. Ömer Torlak’ı üniversitemizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Günümüz ticaret ve rekabet anlayışı içerisinde insani ilişkilerin ve ahlakın göz ardı edildiğine dikkat çeken Rektör Can, endüstri 4.0’la birlikte kaçınılmaz hale gelen ve hızla büyüyen dijital ekonomide rekabet ve ahlak konusunda Prof. Dr. Ömer Torlak’ın vereceği konferansın önemli faydalar sağlayacağını belirtti.

İİBF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan da rekabetin ülke ekonomisinin gelişmesinde önemli rol oynayan bir unsur olduğunu ifade ederek, konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

KAGİM Müdürü ve KAGİT Akademik Danışmanı Doç. Dr. Ali Haluk Pınar ise konferansa katkı sunan ve katılım sağlayanlara teşekkür ederken, konferansa konuşmacı olarak katılan Rekabet Kurumu Eski Başkanı Torlak’a şükranlarını sundu.

Açılış konuşmalarının ardından Rekabet Kurumu Eski Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak, “Dijitalleşen Ekonomilerde Rekabet ve Ahlak” konulu konferans sunumunu gerçekleştirdi. Ekonominin dijitalleşmesine zemin hazırlayan süreçlere ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Prof. Dr. Torlak, dijitalleşen ekonomilerde rekabetin geldiği nokta ve bunun ahlaki boyutları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Dijital ekonomi, rekabet, rekabete yanlış yaklaşımlar, rekabetin korunması politikalarının etkinliği ve ahlaki değerlerin güçlendirilmesi konularında çeşitli değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Torlak, konferansın son bölümünde katılımcıların konuya ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Konferans sunumunun ardından Rektör Prof. Dr. Niyazi Can tarafından Rekabet Kurumu Eski Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak’a günün anısına plaket ve hediye takdimi gerçekleştirildi.

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER