Tanrıverdi’den Anlamlı Konuşma: 'Adalet ve İnsan Hakları İçin Mücadeleye Devam'
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Barosu Başkan Yardımcısı Av. Neval Oturakçı Tanrıverdi, 2024-2025 Adli Yılı'nın açılışı dolayısıyla düzenlenen programda güçlü mesajlar verdi. Tanrıverdi, konuşmasında adaletin önemine ve hukuk devletinin korunmasına yönelik vurgular yaparak, yeni adli yılın ülkemize, milletimize ve tüm hukuk camiasına hayırlı olmasını diledi.
Kahramanmaraş Barosu Başkan Yardımcısı Av. Neval Oturakçı Tanrıverdi, 2024-2025 Adli Yılı’nın açılışı dolayısıyla düzenlenen programda önemli açıklamalarda bulundu. Tanrıverdi, adaletin önemi ve hukuk devletinin korunmasına yönelik güçlü mesajlar verdi. Konuşmasında, yeni adli yılın ülkemize, milletimize ve hukuk camiasına hayırlı olmasını dileyerek, Kahramanmaraş Adliyesi'nde yeni göreve başlayan hakim ve savcılara ile baroya yeni katılan avukatlara başarılar diledi.
Av. Neval Oturakçı Tanrıverdi, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
''Sayın Valim,
Sayın Milletvekilim,
Sayın Zırhlı Tugay Komutanım,
Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım,
Sayın Başsavcım,
Sayın Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanım,
Sayın İdare ve Vergi Mahkemesi Başkanlarım,
Sayın Rektörüm,
Şehrimizin kıymetli protokolü,
Değerli Hakim, Savcı ve Avukat Meslektaşlarım,
Adliyemizin değerli personeli,
Kıymetli Misafirler,
Basınımızın değerli mensupları,
Sizleri şahsım ve Kahramanmaraş Barosunun tüm organları adına sevgi ve saygıyla selamlıyorum ve 2024-2025 Adli Yıl açılış programına hoş geldiniz diyorum. Yeni adli yılın ülkemiz, milletimiz ve tüm hukuk camiamız için hayırlı olmasını diliyorum. Bu dönemde Kahramanmaraş Adliyesi'nde yeni göreve başlayan değerli hakim ve savcılarımıza ve aramıza katılan kıymetli avukatlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum.
Cumhuriyetimizin kurucu değerlerini savunmak, yaşatmak ve korumak, Cumhuriyetimizin 100. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele kahramanlarımızdan aldığımız en değerli emanettir. Cumhuriyetin en önemli kazanımı hukuk devletidir. Hukuk devleti olmanın gereği ise adalet hizmetlerinin bağımsız, tarafsız, eşit, verimli ve hızlı şekilde yerine getirilmesidir. Adalet, toplumun barış, huzur ve refahının ön şartıdır. Adaletin teminatı, bağımsız ve tarafsız yargı, adil yargılanma hakkının teminatı ise bağımsız savunmadır.
Bu adli yıla başlarken, bağımsız savunmayı temsil eden ve ülkedeki hukuksuzluklara karşı sesini yükselten Avukatlık mesleğinin, kendi içindeki sayısız mesleki sorunla da mücadele etmek durumunda bırakıldığı bir gerçektir. Yargı sistemimizin sorunları ve savunmanın içinde bulunduğu olumsuz tablonun dikkate alınarak çözüme kavuşturulması, güçlü, bağımsız ve tarafsız yargının tesisi açısından göz ardı edilmemelidir.
Her yıl adli yıl açılış törenlerinde vurgusunu yapmaktan vazgeçmediğimiz hukuk devleti ilkesi, bağımsız ve tarafsız yargı, adil yargılanma hakkı ilkelerini korumak, şüphesiz her birimiz için sarsılmaz bir öneme sahiptir. Zorlu mücadele yolunda ülkemizde her gün farklı hak ihlallerine şahit olmaya devam ediyoruz.
Çocuk istismarı, kadın cinayetleri, hayvan ve doğa katliamı gibi kavramlar artık sıklıkla duyduğumuz ifadeler haline gelmiştir. Tüm bu hak ihlallerinde avukatlar ve barolar olarak mücadeleden ve soruşturma ve cezai yaptırım süreçlerinin etkin şekilde yürütülmesinin takipçisi olmaktan vazgeçmeyeceğiz. Ancak, adli süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi ve yasaların etkin uygulanması tek başına bir çözüm değildir.
Önleyici hukuk kavramı ve bunun içselleştirilmesinin önemi de vurgulanmalıdır. Koruyucu ve önleyici tedbirler, eğitim ve hak ihlalleri ile toplumsal mücadelede ortak bir bilinç geliştirmenin gerekliliği her geçen gün daha da önem kazanmaktadır. Toplumsal barışın hedeflendiği demokratik bir hukuk devletinde bireylerin temel hak ve özgürlükleri küçük yaştan itibaren öğrenilmeli ve hayat boyu geliştirilmelidir.
Temel hak ve özgürlüklerin ilki ve temeli yaşam hakkıdır. 6 Şubat deprem felaketinde on binlerce vatandaşımızı ve Kahramanmaraş Barosu mensubu 30 meslektaşımızı kaybettik. Yitirdiğimiz tüm yargı mensuplarını, meslektaşlarımızı ve vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum. Süreçteki tüm sorumluların yargılanması ve depremin cezai ve hukuki sonuçları bakımından Kahramanmaraş Barosu olarak, tüm sürecin takipçisi olacağız. Biz avukatlar ve barolar olarak bağımsız ve adil yargının, insan haklarına saygının, hakkın ve adaletin tarafındayız.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır" sözü, bu adli yıl başlarken de tüm camiamızın yolunu aydınlatmaya devam etsin. Yeni adli yılda hukukun üstünlüğünün, insan haklarının, adil yargılanmanın, barış, hoşgörü ve sağduyunun hakim olması temennisi ile tüm yargı camiamıza hayırlı olsun.
Teşekkür ederim.''
İlginizi Çekebilir
Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.
Başkan Görgel; “İstiklalspor, Şehrimizin Ortak Heyecanını Taşıyan Marka”
Kahramanmaraş İstiklalspor’un yönetim ve futbolcularını tesislerde ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İstiklalspor, şehrimizin ortak heyecanını, umudunu ve aidiyet duygusunu taşıyan çok kıymetli bir marka. Yeni sezonun kulübümüz, futbolcularımız ve taraftarlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Kahramanmaraş İstiklalspor’a gönülden başarılar temenni ediyorum” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Hocazade ve Gariplik Mezarlıklarında Bakım Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’daki Hocazade ve Gariplik mezarlıklarında bakım, onarım, temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla mezarlıkların daha düzenli ve bakımlı hale getirilerek vatandaşların kabir ziyaretlerini huzurlu bir ortamda gerçekleştirmesi hedefleniyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Ücretsiz Ulaşım Desteği
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 6 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek KPSS’ye girecek adaylara ücretsiz ulaşım desteği sağlayacak. Adaylar, sınav giriş belgelerini göstererek Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.
Başkan Görgel, Judo Dünya Şampiyonu Zeynep Sude’yi Misafir Etti
İsveç’te gerçekleştirilen 2026 Judown Judo Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli sporcu Zeynep Sude Bilginer’i makamında ağırlayan Başkan Görgel, “Zeynep Sude’nin uluslararası arenada gösterdiği üstün performans ve elde ettiği dünya şampiyonluğu, Kahramanmaraş’ımız ve ülkemiz adına hepimizi gururlandırdı. Zeynep Sude’yi, ailesini ve antrenörlerini bir kez daha gönülden tebrik ediyorum. Dünya şampiyonluğumuz hayırlı olsun” dedi.
Kahramanmaraş’ta Bir Cadde Daha Yenileniyor: KASKİ Çalışmalara Devam Ediyor
KASKİ, Kahramanmaraş Sümer Mahallesi İlahiyat Caddesi’nde altyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarla kalıcı çözümler hedefleniyor.