Tanıtım Günleri, Son Gününde de Birbirinden Renkli Programlara Sahne Olacak
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde İstanbul’da düzenlenen Kahramanmaraş Tanıtım Günleri, son gününde de her yaştan katılımcıya hitap eden birbirinden renkli programlara sahne olacak. 12 Nisan Pazar günü Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde düzenlenecek programlarla tanıtım günleri final yapacak.
İstanbul’da kültür, sanat ve gastronomi rüzgârı estiren “Kahramanmaraş Tanıtım Günleri”, final gününde de dopdolu programıyla ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen organizasyon, Kahramanmaraş’ın köklü kültürünü ve zengin mirasını geniş kitlelerle buluşturmayı sürdürüyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, paydaş kurumların iş birliğiyle hayata geçirilen etkinlik, 12 Nisan Pazar günü son gününde de her yaştan katılımcıya hitap eden birbirinden renkli programlara sahne olacak.
Gün boyunca devam edecek etkinliklerde ziyaretçiler; geleneksel el sanatlarının yaşatıldığı ahşap oyuncak atölyesinde üretim sürecine tanıklık edecek, yemeni atölyesinde ise Kahramanmaraş’a özgü el emeği ürünlerin inceliklerini yakından görme fırsatı bulacak.
Etkinlik alanında kurulacak sahnede sergilenecek halk oyunları gösterileri, Anadolu’nun kadim kültürel mirasını yansıtırken, ziyaretçilere adeta görsel bir şölen sunacak.
Müzik Ziyafetiyle Final
Tanıtım günlerinin kapanışında ise müzik dolu anlar yaşanacak. Saat 16.00’da sahne alacak olan Yaşar Gören, sevilen eserleriyle dinleyicilere keyifli dakikalar yaşatacak. Ardından saat 17.30’da Şevket Gürlek sahneye çıkarak etkinliğe coşkulu bir final yapacak. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, şehri daha yakından tanımak isteyen tüm vatandaşlar programa davet edildi.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Dulkadiroğlu Divanlı’da Asfalt Mesaisine Başladı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Divanlı Mahallesi’nde altyapı çalışmalarının tamamlandığı arterlerde asfalt serimine başladı.
Kitap Fuarı’nda Uğur Batı’dan Bireysel ve Toplumsal Gelişim Söyleşisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından “Gel ve Fark Et” temasıyla düzenlenen Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda okurlarla bir araya gelen Prof. Dr. Uğur Batı; toplumsal değerler, bireysel ve toplumsal gelişim ile birey ve toplum arasındaki etkileşim gibi pek çok konuyu farklı bakış açılarıyla ele aldı.
Savaş Barkçin, Kitap Fuarı’nda Okurlarına Seslendi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın üçüncü gününde okurlarla buluşan yazar Savaş Barkçin; sabır, ahlak ve iyilik gibi insani değerler üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu.
Nuri Pakdil, Vefatının Yıl Dönümünde Kitap Fuarı’nda Anıldı
Kahramanmaraş’ın ve Türk edebiyatının en önemli isimlerinden Nuri Pakdil, vefatının yedinci yıl dönümünde Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda düzenlenen programda yad edildi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’in Çocuk Sanat Merkezi’ne Yüksek Yaşam Kalitesi Ödülü
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Cahit Zarifoğlu Çocuk Sanat Merkezi, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğinin 16. Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’nda Yüksek Yaşam Kalitesi kategorisinde ödüle layık görüldü.
Beyhan Budak, Kitap Fuarı’nda Sağlıklı Aile İlişkilerinin Önemini Anlattı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kitap Fuarı’nın üçüncü gününde okurlarla buluşan klinik psikolog ve yazar Beyhan Budak; sağlıklı aile yapısı, ebeveyn-çocuk ilişkisi ve özgüven gibi konularda önemli değerlendirmelerde bulundu.