© Haber Hanesi 2014 - 2025

Sütcü İmam Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Kongresine Katıldı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, 28 Ekim-1 Kasım 2020 tarihleri arasında Antalya Kemer’de düzenlenen VII. Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kongresi’nin (ISCR2020) online olarak gerçekleştirilen açılış programına video konferans yöntemiyle katılarak konuşma gerçekleştirdi.

7.’si düzenlenen kongrenin Onursal Başkanları arasında yer alan KSÜ Rektörü Can yaptığı konuşmada, Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kongresi’nin (ISRC) Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Uluslararası Vizyon Üniversitesi (Makedonya), Universitatea Dunarea de joz din Galati (Romanya) üniversitelerinin kurumsal desteklerinin olduğu ve Manisa Stratejik Araştırmalar Derneği tarafından 2016 yılından itibaren düzenli olarak yapılan bir kongre olduğunu söyledi.
ISRC’nin farklı alanlarda çalışan akademisyenlerin, araştırmacıların ve lisansüstü öğrencilerin bilimsel çalışmalarının bir araya gelmesi, güncel gelişmelerle ilgili bilgi ve deneyimlerin paylaşılması ve böylece disiplinler arası çalışmalara zemin hazırlanması amacıyla gerçekleştirildiğinin altını çizen Rektör Can, “Kongremizin temel misyonu, ulusal ve uluslararası sorunlara yönelik farklı çözümler üretilmesi, ekonomik, siyasi ve kültürel yakınlaşmanın arttırılması ve yeni işbirliklerinin tesisi edilmesine zemin hazırlamaktır.” dedi.
VII. Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kongresi’nin çatısı altında bu yıl Davranışsal İktisat Çalıştayı’nın da gerçekleştirildiğini hatırlatan Rektör Can, davranışsal yaklaşımların hemen her alanda görülmeye başlamasıyla birlikte, alanda çalışmakta olan akademisyenleri bir araya getirerek bilgi, deneyim ve çalışmaların paylaşımları konusunda bir platform oluşturulmasının amaçlandığını ifade etti.
Konuşmasının sonunda tüm dünyanın pandemi ile mücadelesinde başarılar, hastalara acil şifalar, vefat edenlere de rahmet dileyen Rektör Can, kongrede emeği geçenlere, konuşmaları ve bildirileri ile katkı sunanlara ayrı ayrı teşekkür ederek, kongrenin başarılı geçmesini temennisinde bulundu.
Açılış programı kapsamında Kongre Onursal Başkanları: Dunarea de Jos din Galati Üniversitesi Rektörü Prof. Puiu Lucian Georgescu, Uluslarası Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fadıl Hoca, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Kongre Başkanları: Doç. Dr. Volkan Yurdadoğ ve Doç. Dr. Emre KOÇ ile Kongre Düzenleme Kurulu Üyeleri: Prof. Dr. Silvius Stancıu, Prof. Dr. Ma Zaoming birer konuşma gerçekleştirdiler.
Kongre 28 Ekim-1 Kasım 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilen 10 oturumda sunulan bildirilerin ardından son buldu.

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER