© Haber Hanesi 2014 - 2025

Suriye'nin Hama şehri, 3 dakikalık arayla meydana gelen iki depremle sarsıldı.

Suriye'nin Hama şehri, 3 dakikalık arayla meydana gelen iki depremle sarsıldı.

AFAD'ın resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, ilk deprem saat 13:15'te 5,2 büyüklüğünde gerçekleşti. Bu deprem, Hatay'ın Yayladağı ilçesine 119,90 kilometre uzaklıkta hissedildi. İkinci deprem ise saat 13:18'de 4,2 büyüklüğünde meydana geldi ve Hatay'ın Altınözü ilçesine 107,25 kilometre mesafede hissedildi.

Her iki deprem de oldukça sığ derinliklerde, 7,16 ve 7,1 kilometre derinliklerinde meydana geldi. Bu sarsıntılar, sadece Suriye'de değil, Türkiye'nin Kahramanmaraş, Hatay ve Gaziantep illerinde de yoğun şekilde hissedildi. Yerel halk arasında kısa süreli paniğe yol açan depremler, bölgedeki binalarda küçük çaplı hasarlara neden oldu.

Bu depremler, bölgenin ne kadar aktif bir deprem kuşağında yer aldığını bir kez daha gözler önüne serdi. Uzmanlar, halkın olası artçı sarsıntılara karşı dikkatli olmasını ve yetkililerin uyarılarına kulak vermesini tavsiye ediyor. AFAD yetkilileri, depremlerin ardından bölgeye intikal ederek, hasar tespit çalışmaları başlattı.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi

Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.

TÜM HABERLER