Sinan Ateş Suikastı Davasında 22 Şüpheli Hesap Verecek!
GÜNDEMAnkara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 şüpheli hakkında dava açıldı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 şüpheli hakkında iddianame hazırladı. İddianamede, Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve olay sırasında beraberindeki Selman Bozkurt "müşteki", 22 kişi de "şüpheli" olarak yer aldı.
Olayda tetikçi Eray Özyağci'nin yanındaki şüpheliler Vedat Balkaya ve Suat Kurt'un müşterek fail, Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş'ın ise suça azmettiren olduğu belirtildi. Diğer şüphelilerin ise suça yardım etmekle suçlandığı ifade edildi.
İddianamede, şüphelilerin cinayete ilişkin detaylı planlar yaptıkları, Ateş'in kişisel ve mesleki yaşantısı hakkında bilgi topladıkları ortaya konuldu. Cinayetin ayrıntılı bir şekilde planlandığı ve bazı şüphelilerin cinayet öncesinde Ateş'in ofisini ve arabasını gözetledikleri ifade edildi.
Şüpheli Eray Özyağci, ifadesinde, Ateş'in kendisine vefasızlık yaptığı için aralarında kişisel bir husumet olduğunu ve kendisini yaralamak amacıyla planlama yaptığını ancak hiç kimseden yardım talep etmediğini öne sürdü. Özyağci, olay günü Ateş'i etkisiz hale getirmek maksadıyla ateş ettiğini ve daha sonra kaçtığını ifade etti.
Diğer şüpheliler de suçlamaları kabul etmedi ve kendilerinin cinayetle herhangi bir ilişkisinin olmadığını savundu. Ancak, iddianamede, şüphelilerin suça yardım etmekle suçlandıkları ve cezalandırılmaları talep edildiği belirtildi.
Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nin iddianameyi değerlendirmek için süreci başlattığı ve yaklaşık 15 gün süresi bulunduğu bildirildi. Olaya ilişkin olarak hakkında işlem yapılan diğer kişiler hakkındaki soruşturmanın ise ayrı bir dosya üzerinden devam ettiği ifade edildi.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi’nde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı Açıldı
Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 5 Ekim 2026 tarihli Yürütme Kurulu kararıyla, SANKO Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı açıldı.
Zuhal Karakoç’tan kendisini hastanede ziyaret eden Osman Tunahan’a kitap hediyesi
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede kendisini ziyaret eden Osman Tunahan’a üç kitap hediye etti.
Ünal Ateş’ten Sert Halk TV Tepkisi: "İktidar Tükenmiştir, Saldırganlığı Bundandır!"
Yeni Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Halk TV’ye kayyım atanmasını sert sözlerle eleştirerek kararın doğrudan halkın haber alma hürriyetini hedef aldığını söyledi.
Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı
Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.