Şehrin İçmesuyuna Güvence Olacak Kısık Barajı’nın İhalesi Yapıldı…
Kahramanmaraş HaberleriKısık Barajı’nın ihalesinin yapıldığını açıklayan Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci, “20 yıldır özlemle beklenen, 31,5 milyon metreküp içmesuyu sağlayacak Kısık Projesi’nin ihalesi gerçekleştirildi. Toplam maliyeti 3,4 milyar TL olan projenin tamamlanması ile Onikişubat, Dulkadiroğlu, Türkoğlu ve Pazarcık ilçelerimize içmesuyu temini noktasında arz güvenliği sağlanacak” ifadelerini kullandı.
Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceği için büyük önem taşıyan Kısık Barajı Projesi’nin yapım ihalesi gerçekleştirildi. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ihale ile Dulkadiroğlu, Onikişubat, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerinin içmesuyu geleceği güvence altına alınacak. Yeni yatırımın Kahramanmaraş’a hayırlı olmasını dileyen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci, “20 yıldır özlemle beklenen, 31,5 milyon metreküp içmesuyu sağlayacak Kısık Barajı Projesi’nin ihalesi gerçekleştirildi. Projenin tamamlanması ile şehir memba kalitesinde içme suyuna kavuşacak. Toplam maliyeti 3,4 Milyar TL olan projenin tamamlanması ile Onikişubat, Dulkadiroğlu, Türkoğlu ve Pazarcık ilçelerimize içmesuyu temini noktasında arz güvenliği sağlanacak. Kahramanmaraş’ımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Şehrin İçmesuyuna Güvence
Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise yaptığı açıklamada, “Dulkadiroğlu, Onikişubat, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerimize 31,5 milyon metreküp içmesuyu sağlayacak Kısık Barajı Projesi’nin ihalesi gerçekleştirildi. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı, önceki dönem Tarım ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişci, DSİ Genel Müdürümüz, milletvekillerimiz ve il başkanımıza emekleri için teşekkür ediyoruz. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.
Başkan Görgel; “İstiklalspor, Şehrimizin Ortak Heyecanını Taşıyan Marka”
Kahramanmaraş İstiklalspor’un yönetim ve futbolcularını tesislerde ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İstiklalspor, şehrimizin ortak heyecanını, umudunu ve aidiyet duygusunu taşıyan çok kıymetli bir marka. Yeni sezonun kulübümüz, futbolcularımız ve taraftarlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Kahramanmaraş İstiklalspor’a gönülden başarılar temenni ediyorum” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Hocazade ve Gariplik Mezarlıklarında Bakım Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’daki Hocazade ve Gariplik mezarlıklarında bakım, onarım, temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla mezarlıkların daha düzenli ve bakımlı hale getirilerek vatandaşların kabir ziyaretlerini huzurlu bir ortamda gerçekleştirmesi hedefleniyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Ücretsiz Ulaşım Desteği
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 6 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek KPSS’ye girecek adaylara ücretsiz ulaşım desteği sağlayacak. Adaylar, sınav giriş belgelerini göstererek Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.
Başkan Görgel, Judo Dünya Şampiyonu Zeynep Sude’yi Misafir Etti
İsveç’te gerçekleştirilen 2026 Judown Judo Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli sporcu Zeynep Sude Bilginer’i makamında ağırlayan Başkan Görgel, “Zeynep Sude’nin uluslararası arenada gösterdiği üstün performans ve elde ettiği dünya şampiyonluğu, Kahramanmaraş’ımız ve ülkemiz adına hepimizi gururlandırdı. Zeynep Sude’yi, ailesini ve antrenörlerini bir kez daha gönülden tebrik ediyorum. Dünya şampiyonluğumuz hayırlı olsun” dedi.
Kahramanmaraş’ta Bir Cadde Daha Yenileniyor: KASKİ Çalışmalara Devam Ediyor
KASKİ, Kahramanmaraş Sümer Mahallesi İlahiyat Caddesi’nde altyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarla kalıcı çözümler hedefleniyor.