SANKO DIŞ TİCARET, BÖLGE İHRACATININ LİDERİ
GÜNDEMSANKO Holding’in 100’ü aşkın ülkeye dışsatımını gerçekleştiren Sanko Dış Ticaret A.Ş., 2018 yılı performansı ile GAP Bölgesi illerinin yanı sıra, Kahramanmaraş, Mersin ve Adana illerinin de ihracatta lider firması oldu.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından firmaların 2018 yılı verileri baz alınarak yapılan değerlendirmeye göre, SANKO Dış Ticaret A.Ş. 272 milyon 300 bin 78 dolarlık ihracatı ile 48’inci sırada yer alırken, SANKO Holding’in çimento ve beton sektöründeki firması Çimko Çimento ve Beton Sanayi Ticaret A.Ş., 37 milyon 933 bin 140 dolarlık ihracat gerçekleştirdi.
Sektörel sıralamada SANKO Dış Ticaret 3’üncü olurken, TİM İlk 1000’de 533’üncü sırada bulunan Çimko Çimento ve Beton Sanayi Ticaret A.Ş., sektörel listede 11’inci sırayı aldı.
SANKO Dış Ticaret A.Ş. ve Çimko Çimento ve Beton Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından 2018 yılında 300 milyon 233 bin 218 dolarlık denim kumaş, örgü kumaş, havlu, bornoz, ambalaj malzemesi ve çimento ihraç edildi.
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri’nden aldıkları tescillerle ihracat yapan firmalardan 61’inin TİM İhracatta İlk 1000 listesine girdiği Gaziantep’te, SANKO Dış Ticaret A.Ş., Altunkaya İnşaat, Nakliye, Gıda Ticaret A.Ş., Oba Food Gıda Sanayi Ticaret A.Ş., Gülsan Sentetik Dokuma Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve adının açıklanmasını istemeyen firma, listede ilk beş firma olarak sıralandı.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.