© Haber Hanesi 2014 - 2025

Rıdvan Fadıloğlu'nun Önderliğinde 5.288 Kişiye Okuma-Yazma Eğitimi Verildi!

Cumhur İttifakı’nın Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Rıdvan Fadıloğlu döneminde başlatılan okuma-yazma kurslarında bugüne kadar 5 bin 288 kişiye okuma-yazma öğretildi. Başkan Fadıloğlu, toplam 380 yetişkin için düzenlenen Okuma Yazma Kursu Sertifika Töreni’nde yetişkin bireylerin sertifikalarını takdim ederek mutluluklarına ortak oldu.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Okuma Yazma Kursu Sertifika Töreni’ne; Cumhur İttifakı’nın Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Ermeydan, sertifika alacak yetişkinler ve aileleri katıldılar.

Cumhur İttifakı’nın Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Rıdvan Fadıloğlu’nun göreve gelirken, ‘Eğitim Seferberliği’ sloganıyla başlattığı, ardından Türkiye genelinde, “Okuma-Yazma Bilmeyen Kalmasın” sloganıyla uygulanan proje kapsamında Şehitkamil Belediyesine bağlı aile merkezlerinde açılan kurslarda bugüne kadar 5 bin 288 kişiye okuma-yazma eğitimi verildi. Kurumlar arası iş birliği çerçevesinde imzalanan protokoller doğrultusunda Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi katkılarıyla açılan kurslardaki eğitimler devam ediyor.

SERTİFİKA TÖRENİNDE, DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

32 yaşındaki Songül Polat, okuma-yazma bilmediği için yaşadığı zorlukları anlatırken salonda duygusal anlar yaşandı. Okuma-yazma öğrendiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Songül Polat, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür etti. Şehitkamil Belediyesine bağlı Rabia Aile Merkezi Anaokulu öğrencisi 4 yaşındaki Recep Türlü ile 50 yaşındaki Pir Sultan Aile Merkezi Okuma-Yazma Kursu öğrencisi Nadide İliksoy, birer şiir okudu.

OKUMA-YAZMA BİLMEYEN KALMASIN

Törende konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şu ifadeleri kaydetti:

“Gönül isterse nelerin yapılabileceğine hep birlikte şahit oluyoruz. Göreve geldiğimiz andan itibaren tek istediğimiz şey, okuma-yazma bilmeyen kalmasın. Bu konuda sağ olsunlar, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi ile birlikte yapmış olduğumuz çalışma neticesinde özellikle aile merkezlerimizde hem annelerimizin eğitimi hem de çocuklarımızın eğitimini çok önemsedik. Dönemin nüfus istatistiklerine baktığımda Gaziantep’te yüzde 9, okuma-yazma bilmeyen vatandaşımızın olduğunu gördüm. Bu beni çok üzdü. Okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımızın yaşadıkları zorlukları biliyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız bitti mi? Bitmedi. Memleketimizde, okuma-yazma bilmeyenin kalmaması adına yeni okuryazarlarımıza büyük görev düşüyor. Bu durumu ortadan kaldırmak adına halkımızın desteğine ihtiyacımız var. Burada yaşanan okuma-yazma öğrenme heyecanına yürekten ortak oldum. Bu öyle bir başarı ki benim açımdan, bir üniversite bitirmeden daha önde. Bizim aile merkezlerinde okuma-yazma öğrenen kardeşlerimizden; ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite bitiren kardeşlerimiz var. Bugün burada sertifika almaya hak kazanan tüm kursiyerlerimizi gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

İlginizi Çekebilir

Dr. Yusuf Ziya Yıldırım: “Yeni Yıl Umut ve Yeni Başlangıçlar Getirsin”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, yeni yıl nedeniyle mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi'nden KOAH’a Karşı Umut Veren Uygulama

SANKO Üniversitesi Hastanesi, Gazantep’te ilke imza attı. KOAH’a (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) yönelik uygulanan bronkoskopik hacim küçültücü COIL (Akıllı sarmal tel) tedavisi ile iki hasta sağlığına kavuştu.  

Mustafa Alyaz’ın Yeni Kitabı 'Konuş ve Kazan' Okurlarıyla Buluştu

Gazeteci ve yazar Mustafa Alyaz, ikinci kitabı “Konuş ve Kazan” ile okurlarıyla buluşuyor. İlk kitabı “A’dan Z’ye Başarılı İletişim” ile yazarlık kariyerine adım atan Alyaz, bu kez etkili iletişim, başarı ve sistem eleştirisi üzerine kaleme aldığı yeni eseriyle dikkat çekiyor. Kitap, ilk kez 9. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda kitapseverlerle buluşacak.

Plastik Poşet Fiyatlarına Zam Gündemde: 5 Yıl Sonra İlk Artış

2019 yılında plastik atıklarla mücadele kapsamında yürürlüğe giren ve o tarihten bu yana 25 kuruş olarak sabit kalan plastik poşet fiyatlarının artırılması gündemde.

Şehitkamil’den Çocuklara Tiyatro Şöleni: 5 Gün Boyunca Ücretsiz Gösterimler

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi’nin düzenlediği 1. Çocuk Tiyatrosu Günleri başlıyor. 5 gün sürecek etkinliklerde çocuklar Devlet Tiyatrosu Şehitkamil Sahnesi’nde Peter Pan Çocuk Oyunu, Tebeşir Ağacı ve Şifreli Köpek çocuk tiyatrosu ile unutulmaz bir deneyim yaşayacak.

SANKO Destekli Çevre Dostu Projeler TEKNOFEST Antalya’da Finalde

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in ana sponsorlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünde düzenlenen “Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması”na başvuran 150 bin 181 takımdan 80’i finalde yarışıyor.

TÜM HABERLER