© Haber Hanesi 2014 - 2025

Rektör İsmail Bakan: “TBMM, Aziz Milletimizin Bağımsızlık Mührüdür”

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 105. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Prof. Dr. Bakan, yayımladığı mesajda TBMM’nin, Türk milletinin bağımsızlık ve egemenlik iradesinin sembolü olduğunu vurgularken, 23 Nisan’ın tarihsel önemine de dikkat çekti.

"23 Nisan, milletimizin varoluş mücadelesinin dönüm noktasıdır"

Rektör Bakan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milletimizin iradesinin tecelli ettiği yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 105. yılını tebrik ediyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

Bilindiği üzere, Birinci Dünya Savaşı sonrası kutsal vatan toprakları işgal edilmişti. Bu dönemde, milletin iradesini temsil eden Meclis-i Meb’ûsan da İstanbul’un işgaliyle birlikte kapatılmıştı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin varoluş mücadelesine önderlik etmek üzere Samsun’a çıkmış, Erzurum ve Sivas Kongreleri sonrası Ankara’ya gelerek milli iradeye dayalı bir yönetim tesis etmek istemiştir. Bu bağlamda 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizin duası ve desteğiyle faaliyete başlamıştır.”

"TBMM, istiklal mücadelesinin merkezidir"

Rektör Bakan, TBMM’nin sadece bir yasama organı değil, aynı zamanda Türk milletinin destansı bağımsızlık mücadelesinin kalbi olduğunu ifade ederek, “Her türlü imkânsızlığa rağmen milletimizle bütünleşen Meclis, İstiklal Savaşı’nı başarıyla yönetmiş ve tarihin en büyük zaferlerinden birine öncülük etmiştir.” dedi.

"Milli iradeye sahip çıkan herkesi saygıyla anıyorum"

Mesajında Meclis'in 105 yıldır yasama görevini onurla sürdürdüğünü belirten Prof. Dr. Bakan, “Kuruluşundan bu yana ülkemizin kalkınmasına katkı sunan tüm milletvekillerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

Rektör Bakan, mesajını “Tüm dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” sözleriyle tamamladı.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş'taki Okul Saldırganının Anne Babası Hakim Karşısına Çıkacak

Kahramanmaraş'ta Ayser Çalık Ortaokulu'nda 9 öğrenci ve 1 öğretmenin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edilirken, sanıklar hakkında yargılama süreci resmen başladı.

Kahramanmaraş'ta Karamaraş Caddesi Yenileniyor! KASKİ'den Geleceğe Yatırım

KASKİ, Kahramanmaraş Bağlarbaşı Mahallesi Karamaraş Caddesi'nde altyapıyı yeniliyor. Modern ve dayanıklı altyapı için çalışmalar sürüyor.

Kahramanmaraş'ta Maganda Kurşunu Davasında Karar! Sanık Tahliye Edildi, Aile Tepkili

Kahramanmaraş Ekinözü'nde maganda kurşunuyla ölen Durdu Tatar davasında sanığa 3 yıl 10 ay hapis verildi. Mahkeme tahliye kararı aldı.

4 Kişi Geldi, Kanlı Saldırı Gerçekleşti! Kahramanmaraş'ta Şok Olay

Kahramanmaraş'ta evine gelen 4 kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan 27 yaşındaki genç ağır yaralandı. Polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Milletvekili Karakoç'tan NATO Zirvesi Mesajı: "Türkiye İçin Yeni Stratejik Dönem Başladı"

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç, NATO Ankara Zirvesi'nin Türkiye'nin savunma sanayii, CAATSA yaptırımları, F-35 programı ve stratejik özerklik hedefleri açısından yeni fırsatlar sunduğunu belirterek, sürecin dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Nursultan Nazarbayev Bulvarı’nda Dönüşüm Yürüyüş Yolu İmalatıyla Sürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Nursultan Nazarbayev Bulvarı’nda sıcak asfalt seriminin ardından yürüyüş yollarının imalatına geçti. Proje kapsamında artere toplam 4 bin metrekarelik yeni yürüyüş yolu kazandırılacak.

TÜM HABERLER