© Haber Hanesi 2014 - 2025

Rektör Dağlı'nın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, “Bağımsızlığımıza giden yolda kahraman milletimizin zaferiyle sonuçlanan Büyük Taarruz’un 99’uncu yılı kutlu olsun” dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan Prof. Dr. Dağlı, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutan olarak, orduların başında yer aldığı, kahraman askerlerimizle omuz omuza düşmana karşı savaştığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak da anılan Büyük Taarruz’un, tarihimizde bir dönüm noktası olduğunu kaydetti.

 

Köklerine sıkı sıkıya bağlı, tarihinden dersler çıkaran Yüce Türk Milleti’nin gerektiğinde bağımsızlık mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğine vurgu yapan Prof. Dr. Dağlı, mesajında, “Büyük başarıların arkasında büyük mücadeleler vardır. Bağımsızlığımız için ödediğimiz bedeller, gelecek için ne kadar dikkatli adımlar atmamız gerektiğinin bir aynasıdır” ifadelerini kullandı.

 

“Bu yüce milletin bir parçası olarak, bağımsızlığımıza sahip çıkacak, ulusal ve uluslararası başarılarla ülkemizin adını daha da yüceltecek, geçmişinin mirasını geleceğe en doğru şekilde taşıyacak gençler yetiştirmeye devam edeceğiz” diyen Prof. Dr. Dağlı, mesajında şu görüşlere yer verdi:

 

“Bağımsızlığı kendi canının üstünde tutan, milletini daima koruyup, gözeten Mustafa Kemal Atatürk gibi büyük bir liderin, bir başkomutanın evlatları olarak, başta Büyük Atamız ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğruna canını veren ve vermekten çekinmeyen tüm vatan sevdalılarını saygı, rahmet ve hürmetle anıyorum.

 

Büyük Önderimizin de ifade ettiği gibi, ‘Türk Milleti bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı var olmalarının yegane koşulu olarak kabul etmiş cesur insanların torunlarıdır. Bu millet hiçbir zaman hür olmadan yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.’ Bu duygularla 99’uncu yılında 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyoruz.”

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi

Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.

KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı

Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi. 

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

TÜM HABERLER