© Haber Hanesi 2014 - 2025

Refik Tuzcuoğlu, Türkiye Yüzyılı’nı Anlattı

Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi Refik Tuzcuoğlu’nun katılımıyla ‘Türkiye Yüzyılı Konuşmaları’ programı gerçekleştirdi. Tuzcuoğlu; Türk siyasi hayatı, uluslararası ilişkiler, stratejik bağımsızlık ve Türkiye Yüzyılı vizyonuna ilişkin katılımcılara bilgiler aktardı.

Sezai Karakoç Kültür Sanat Sezonu’nda çeşitli etkinlikleri vatandaşlarla buluşturmayı sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi Refik Tuzcuoğlu’nun katılımıyla ‘Türkiye Yüzyılı Konuşmaları’ temalı konferans düzenledi. Etkinlik öncesi Tuzcuoğlu ile birlikte Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’ni ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör; müze, yedi güzel adam, Kahramanmaraş’ın şiir ve edebiyat alanındaki potansiyeli, kültür sanat etkinlikleri, UNESCO süreci, Kahramanmaraşlı şair ve yazarlara ilişkin bilgiler aktardı.

 

Kahramanlığı Hakkıyla Elde Etmiş Bir Şehir

Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nde düzenlenen ‘Türkiye Yüzyılı Konuşmaları’ temalı konferansa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur ve Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara’nın da yer aldığı etkinlikte Tuzcuoğlu; Türkiye Yüzyılı vizyonunu anlattı. Etkinlikte konuşan Tuzcuoğlu, “Kahramanmaraş; kendisine uzanan kirli ellere kurşun olmuş, ‘Maraş Bize Mezar Olmadan Düşmana Gülzar Olamaz’ diyerek kahramanlığı hakkıyla elde etmiş bir şehirdir. Kahramanmaraş sadece Milli Mücadelede kahramanlık göstermekle kalmamış, kültür ve irfan mücadelemizde de yedi ve nice güzel adamlar yetiştirerek o alanda da kahramanlığı elinde tutmuştur” ifadelerini kaydetti. Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi Refik Tuzcuoğlu konuşmasının devamında; Türk siyasi hayatı, uluslararası ilişkiler, stratejik bağımsızlık ve Türkiye Yüzyılı vizyonuna ilişkin katılımcılara bilgiler aktardı.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Kasım’da Dolu Dolu Kültür Sanat Programı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Abdurrahim Karakoç Kültür Sanat Sezonu kapsamında Kasım ayında da kültür sanat etkinliklerini sürdürecek. Söyleşilerden tiyatro gösterilerine, çocuk oyunlarından edebiyat buluşmalarına uzanan etkinlik takvimi, her yaştan sanatseveri bir araya getirecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Asfalt Çalışmasını Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Orhangazi Mahallesi’nde yer alan Sanayi Sitesi içerisinde altyapısı tamamlanan 22 sokağı asfaltlıyor. 

KASKİ, Pazarcık Aşağımülk Mahallesi’nin İçmesuyu Altyapısını Yeniliyor

KASKİ koordinesinde Pazarcık’ın kırsal Aşağımülk Mahallesi’nin içmesuyu altyapısını yeniliyor. Çalışmalar kapsamında bölgeye 6 kilometrenin üzerinde yeni içmesuyu hattı kazandırılıyor.

Edebiyatın Başkentinde Sezai Karakoç’un Mirası Anlatılacak

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, “Yalnız Ardıç Söyleşileri kapsamında 7 Kasım Cumartesi günü saat 14.00’da Türk edebiyatının büyük değeri Sezai Karakoç anlatılacak. TDV Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek etkinliğe tüm vatandaşlar davet edildi.

Altınova’nın Ulaşımını Güçlendirecek Yeni Toplu Taşıma Hattı Hizmete Alınıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Altınova ile şehir merkezi arasındaki ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla B/83 numaralı yeni toplu taşıma hattını 9 Kasım Pazartesi gününden itibaren hizmete alıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Senem Ayşe Caddesi’nin Asfaltını Yeniliyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Mercimektepe ve Yusuflar mahalleri başta olmak üzere çevre mahallelerini birbirine bağlayan Senem Ayşe Caddesi’ni asfaltlıyor.

TÜM HABERLER