Pusula Maraş’tan Gençlere Doğayla İç İçe Bilim Deneyimi
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin gençlik markası Pusula Maraş’ın yaz kampı programları kapsamında düzenlenen TÜBİTAK Doğada Bilim Kampı, 200 genci Andırın Çınar Geçidi’nde buluşturdu. Gençler, bilimsel etkinlikler ve sosyal aktivitelerle dolu programda hem öğrendi hem eğlendi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin gençlik markası Pusula Maraş, gençlerin eğitim, kültür ve kişisel gelişimlerine katkı sunmaya yönelik faaliyetlerini yaz döneminde de aralıksız sürdürüyor. Farklı temalar etrafında düzenlenen kamp programlarıyla gençleri yeni deneyimlerle buluşturan Pusula Maraş, bu kez TÜBİTAK Doğada Bilim Kampı ile gençlere unutulmaz bir deneyim yaşattı. Gençlerin kişisel, sosyal ve akademik gelişimlerini desteklemeyi hedefleyen yaz kampı programları kapsamında daha önce geleneksel Türk oyunları ile astronomi ve uzay kampları düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, şimdi de bilimi doğayla buluşturan özel bir organizasyona imza attı.
Bilim ve Doğa Andırın’da Buluştu
Andırın’ın eşsiz doğal güzellikleriyle öne çıkan Çınar Geçidi’nde gerçekleştirilen TÜBİTAK Doğada Bilim Kampı’nda 200 genç bir araya geldi. Şehrin farklı noktalarından programa katılan gençler, doğanın huzurlu atmosferinde bilimsel etkinliklerle dolu bir gün geçirme fırsatı buldu. AFAD, TÜBİTAK ve Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesinin destekleriyle düzenlenen kamp, katılımcılara hem öğretici hem de eğlenceli bir içerik sundu. Doğa ile bilimin iç içe geçtiği etkinliklerde gençler, teorik bilgileri uygulamalı deneyimlerle pekiştirirken aynı zamanda yeni arkadaşlıklar kurma ve sosyal çevrelerini geliştirme imkânı elde etti.
Sosyal ve Sportif Etkinliklerle Dolu Bir Gün
Kamp süresince gerçekleştirilen sosyal ve sportif etkinlikler gençlerden yoğun ilgi gördü. Gün boyunca çeşitli takım oyunları ve etkinliklere katılan gençler, birlikte hareket etmenin önemini deneyimleyerek takım çalışması, iletişim ve problem çözme becerilerini geliştirdi. Doğayla iç içe geçirilen zaman ise katılımcılara şehir hayatının yoğun temposundan uzaklaşarak keyifli anlar yaşama fırsatı sundu.
Müzik Eşliğinde Unutulmaz Bir Kamp Akşamı
Günün ilerleyen saatlerinde kamp alanında eğlence dolu anlar yaşandı. Havanın kararmasıyla birlikte düzenlenen müzik etkinlikleriyle gençler hem eğlendi hem de günün yorgunluğunu attı. Doğanın eşsiz atmosferinde gerçekleştirilen müzik programı, katılımcılara unutamayacakları bir yaz akşamı yaşattı.
Gençlerin Talepleri ve Önerileri Dinlendi
Programa katılan Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Duran Doğan ile Başkan Danışmanı Burhan Sakallı da gençlerle bir araya geldi. Kamp alanını ziyaret ederek etkinliklere eşlik eden Doğan ve Sakallı, gençlerle sohbet ederek görüş ve taleplerini dinledi, kamp deneyimlerine ilişkin değerlendirmelerini aldı.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş’ta Zehir Tacirlerine Darbe: Beş Operasyonda 8 Tutuklama
Kahramanmaraş’ta narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda uyuşturucu maddeler ve çeşitli malzemeler ele geçirildi, 8 şüpheli tutuklandı.
Yeni Haftada Büyükşehir’in Asfalt Mesaisi 19 Farklı Noktada Sürecek
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, asfalt seferberliği kapsamında iki ayda 94 kilometrelik yolu yenileyerek hizmete sunarken, yeni haftada Dulkadiroğlu ve Elbistan başta olmak üzere 19 noktada daha asfalt çalışması gerçekleştirecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir’in Genç Pehlivanı Kapal’dan Avrupa’da Bronz Madalya
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un milli güreşçisi Nurettin Emin Kapal, Kuzey Makedonya’da düzenlenen U20 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda sergilediği başarılı performansla Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı.
Kahramanmaraş'ta Ceyhan Nehri'nde Erkek Cesedi Bulundu! Kimliği Araştırılıyor
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Ceyhan Nehri'nde bulunan erkek cesedi otopsi için morga kaldırıldı. Ölüm nedeni inceleme sonrası netleşecek.
Kahramanmaraş'ta Park Halindeki Otomobilde Bilinci Kapalı Bulundu! Hastanede Hayatını Kaybetti
Kahramanmaraş'ta park halindeki otomobilde bilinci kapalı bulunan 49 yaşındaki kişi kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olay araştırılıyor.
Milletvekili Zuhal Karakoç: Kahramanmaraş'ın Sorunlarını Çözmek İçin Sahadayız
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç, İl Başkanı Mansur Metehan ve Onikişubat İlçe Başkanı Koray Korkmaz ile birlikte kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek hem şehir gündemini değerlendirdi hem de yürütülen çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.