Pusula Maraş Kampları Başladı: Gençler Başkonuş’ta Doğayla Buluştu
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Pusula Maraş Kampları’nın ilki Başkonuş Yaylası’nda gerçekleştirildi. Doğayla iç içe huzurlu bir atmosferde gerçekleşen etkinlikte gençler; oryantiring, doğa yürüyüşü, canlı müzik dinletisi ve çeşitli sportif aktivitelerle hem eğlendi hem de stres attı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, gençlere yönelik örnek projelerinden biri olan Pusula Maraş kapsamında düzenlediği gençlik etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor. Gençlerin kişisel gelişimlerini desteklemek, doğayla buluşmalarını sağlamak ve sosyal etkileşimlerini artırmak amacıyla düzenlenen gençlik kamplarının ilki, Başkonuş Yaylası’nda gerçekleştirildi. Yaklaşık 100 gencin katılımıyla düzenlenen kamp, 1 gece 2 gün süresince dolu dolu geçti.
Doğayla iç içe huzurlu bir atmosferde gerçekleşen etkinlikte gençler; oryantiring, doğa yürüyüşü, canlı müzik dinletisi ve çeşitli sportif aktivitelerle hem eğlendi hem de stres attı. Ayrıca kamp programı kapsamında gençlere, alanında uzman kişiler tarafından kampçılık ve sağlık eğitimi de verildi.
Bu sayede gençler hem doğayla iç içe keyifli vakit geçirme hem de temel kamp bilgileri ve doğada güvenli yaşam konularında bilinçlenme fırsatı buldu. Etkinliğe katılan gençler, kamp deneyiminden duydukları memnuniyeti dile getirerek, böyle anlamlı organizasyonları hayata geçiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.
Kampa Başvurular Sürüyor
Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Pusula Maraş Gençlik Kamplarının yıl boyunca devam edeceği belirtildi. Açıklamada ayrıca, 15 – 30 yaş arasındaki gençlerin bu etkinliklere katılım sağlayabilmeleri için https://kahramanmaras.bel.tr/duyuru/2025/06/27/pusula-maras-kamplari-basvurusu adresinden çevrimiçi başvuru yapabilecekleri duyuruldu.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Son Prova Desteği
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin gençlik markası Pusula Maraş, KPSS’ye hazırlanan memur adaylarına sınav öncesi son prova niteliğinde ücretsiz deneme sınavı düzenleyecek. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans adaylarına yönelik düzenlenecek deneme sınavlarına başvurular başladı.
Kahramanmaraş'ta Geleneksel Ağustos Fuarı İçin Geri Sayım! KAFUM'da Hazırlıklar Hız Kazandı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından KAFUM’da düzenlenecek Geleneksel Ağustos Fuarı öncesinde alanda hazırlıklar hızla devam ediyor. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından KAFUM, 1 Ağustos Cumartesi günü ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Yeni Haftada 4 İlçe 37 Farklı Noktada Sıcak Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, asfalt programı kapsamında 20 – 26 Temmuz tarihleri arasında 4 farklı ilçe 10 farklı mahallede toplam 37 farklı cadde ve sokakta sıcak asfalt serimi gerçekleştirerek yerleşim yerlerinin ulaşım konforunu katbekat iyileştirecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den “Şehrimi Seviyorum, Doğayı Koruyorum” Etkinliğiyle Güçlü Mesaj
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Şairler Tepesi mevkiinde gerçekleştirdiği gönüllü çevre etkinliğinde vatandaşlar ve belediye ekipleri el ele vererek doğal alanları temizledi, çevrenin korunması konusunda toplumsal farkındalık mesajı verdi.
Yasin Abdioğlu, Kahramanmaraş İstiklalspor’da
Kahramanmaraş İstiklalspor, yeni sezon kadro yapılanması kapsamında golcü transferini tamamladı. Kırmızı-beyazlı ekip, geçtiğimiz sezon Muğlaspor formasıyla şampiyonluk yaşayan ve 17 gole imza atan başarılı forvet Yasin Abdioğlu ile resmi sözleşme imzaladı.
Onikişubat Belediyesi’nden Yaz Kur’an Kurslarına ‘Camiler Çiçek Açtı’ ile anlamlı destek
Onikişubat Belediyesi, ‘Camiler Çiçek Açtı’ sloganıyla hayata geçirdiği sosyal ve manevi destek projesi kapsamında Yaz Kur’an Kurslarında eğitim gören çocuklarla buluşmaya devam ediyor. İlçe genelindeki camileri tek tek ziyaret eden belediye ekipleri, çocuklara çeşitli ikramlar ve hediyeler ulaştırırken, camilerin yaz döneminde çocuk sesleriyle şenlenmesine de katkı sağlıyor.